位于巴塞罗那的套卧空间建筑/ARQUITECTURA-G

感谢来自ARQUITECTURA-G的分享

设计师:ARQUITECTURA-G (Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta)

地址:西班牙 巴塞罗那

翻新面积:120平方米

设计日期:2014年

建成日期:2015年

成本:低成本

平台占地149平方米,具有典型的巴塞罗那的建筑风格,由建筑外延伸至街道,直至另一个内部院落内,在空间的末端设计了更多的建筑空间,一些较小的空间沿长长的走廊分布。

The flat of 149 m2, had the typical layout of the Ensanche district in Barcelona, that extends from the façade to the street to the other one of the interior courtyard, and comprised more spacious rooms at one end and a block of smaller ones distributed along a long corridor.

在毗邻厨房的房间中,我们发现了一个壁炉。

As a peculiarity it could be highlighted the  pre-existing fireplace that was found  in an adjacent room to the kitchen.

建筑的总体建筑理念则来源于我们的客户,一个年轻的姑娘,希望多一些自然光的利用。

The brief that we received from the client , a young girl, was to get fewer rooms and maximum usage of natural lighting.

出于此点原因,我们尽可能将墙面与走廊的面积分隔开来,以获取更多的自然光照,不同空间的功能作用相互结合起来。

For this reason, the decision that was taken was to remove as much as possible the partition walls and the corridor distribution, so that a chained sequence of spaces with different usages could be generated.

空间之间的限制主要是由路面的水平所决定的,在承重墙内嵌入似天花板的结构。

The limit between these uses is determined by changes in the pavement level and in the false ceilings or apertures in the load- bearing walls.

该建筑空间策略允许拓展出更多的空间,而无须担心空间受限的问题。

This strategy permits wide visual diagonals without losing the comfort of the well dimensioned spaces.

入口处大厅及厨房位于空间的中心部。在拓展空间区域之前,两个内部院落的窗户,在此之前仅是作为简单的结构构造,在拓展空间之后,我们为其修建了两个新的外观结构。

The entrance hall and the kitchen are placed in the central core of the flat.. The windows of two of the interior courtyards, that before had a merely functional character, now configure two new interior façades.

最终呈现在大家面前的是,内部院落就位于起居室和餐厅内。

At the end that looks to the inner courtyard are placed the living room and dining room.

对于房间中原有的壁炉,我们对其进行了精心规划,将其融入新的室内空间,成为空间的关键元素。

this way it´s understood as a crucial interconnecting element.

所有的卧室和浴室都修建在了房屋空间的另一端,面朝赫罗纳街道。

All  the bedrooms and bathrooms are located at the other end, looking to Girona Street.

考虑到客户的特殊情况,现在两个大型的空间,如果以后有必要,可将其分隔为四个独立的空间。

Due to the peculiar condition of the client, these ones are conceived as two large spaces that at a certain future moment  can be divided into 4 individual spaces.

该房屋最终建成后为,套卧配以浴室,客厅,主卧的面积几乎占据了整个空间的绝大多数区域。

So this zone of the house can be interpreted as a suite bedroom with a bathroom, a guest room and a complimentary bathroom, or a large principal bedroom  with a large bathroom.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish