工业化风格办公区/Adam Kencki

建筑 室内 办公室

感谢来自Adam Kencki的分享

地址:布拉迪斯拉发   Turbínová 13

项目投资商: Teslová, s. r. o

建筑师:Gutgut Štefan Polakovič, Lukáš Kordík, Jana Benková, Tomáš Vrtek

项目合作商:Roman Žitňanský, Patrícia Botková, Katarína Bergerová

建筑理念设计:Ľubica Segečová

合作方:ise, s. r. o.

摄影师: Jakub Skokan, Martin Tůma – BoysPlayNice

建筑项目规划:2015-2016年

建筑完成日期:2016-2017年

地基面积:2676平方米

建筑面积:857平方米

楼层面积:3695平方米

建筑总体积:20100立方米

Address: Turbínová 13, Bratislava

Investor: Teslová, s. r. o.

Author: Gutgut

Štefan Polakovič, Lukáš Kordík, Jana Benková, Tomáš Vrtek

Co-authors of architectural study: Roman Žitňanský, Patrícia Botková, Katarína Bergerová

Author of Graphic identity and information system:  Ľubica Segečová

Supplier: ise, s. r. o.

Author of photographs: Jakub Skokan, Martin Tůma – BoysPlayNice

Project: 2015-2016

Implementation: 2016-2017

Plot area: 2676 m²

Built area: 857 m²

Net floor area: 3695 m²

Built volume: 20100  m3

该建筑项目是该地区大型工业区的一部分。早在20世纪60年代,这里就生产出了大量的多孔预制混凝土砌块,板材。一直到20世纪90年代才逐渐被新的工业取代。

The building of Mlynica is part of a large post-industrial area of Light Building Materials in Bratislava.Since 1960s, porous prefabricated concrete blocks, slabs and panels have been produced here. Production took place until 1992.

私有化之后,新的主人卖掉了这座大楼,这里就渐渐荒废掉了。新的建筑设计选用了原有的建筑结构。

After privatization, the new owners sold off the complex and a gradual disintegration of the structures began.The architectural design builds on the structural logic of the original building.

建筑幕墙选用的是多孔混凝土砌体,钢筋混凝土框架,将新的设计结构融于其中。

The reinforced concrete frame filled with porous concrete masonry façade is retained and new programme is inserted into the existing container.

为了保持建筑的一致性,新旧建筑结构的切入点也保持了一定的一致,尽量使原建筑结构保持完整。

The façade is opened up purposefully in places where it aligns with the new layout, without compromise and with respect to the load-bearing capacity of the existing perimeter structures.

新的建筑结构更加随意自由,不再采用之前典型的工业式设计风格。

The new openings have a free and readable composition as opposed to the original rational mesh of window openings typical of an industrial building.

整个建筑结构划分为三个功能区域。新的设计使每个空间变得独立,以原有的生产区域的中部空间作为核心,向四周分散设计。

The object of Mlynica is vertically divided into three functional blocks. The design of the individual parts of the new programme – event space,administrative premises and flats –communicates via the central space of the former production hall.

选用透明隔板进行区域的分隔,软木材填充板材,还有一些暴露在外的管道。

The rigid construction of the structural skeleton is complemented by transparent partitions of the new layout, soft timber infill panels, Profilit walls and exposed media ducts.

三层区域空间与中部区域相连接,采用的是原始的混凝土材料。新旧建筑的对比,彰显原有建筑结构的质感。

Three new floors for administration are created within the original concrete hoppers which are made accessible from the central hall.The design builds on the contrast between old and new, highlighting the quality of the original building.

为了更好得凸出建筑结构,我们拆除了一些不必要的建筑楼层,从而最大限度得利用空间。

With this approach it is necessary to get rid of unnecessary layers in order to emphasize the structural logic of the building and thus maximize the potential for its new use.

改造之后的建筑结构,增添了更好的现代化风格,综合性更强,业务展示区域,管理区域,生活与工作更好得融于一体。

The reconstruction transforms the former industrial complex used for purely technical production into a modern mixed-use building for cultural events, businesses presentation, administration and in smaller part open plan living.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish