时尚与复古的交织—-Silvia Galván 美发沙龙/Anonimousmx

感谢来自Anonimousmx的分享

地址:墨西哥 康德萨 

建筑师:anonimous

建筑面积:668平方米

媒体与市场营销:María Luisa Guzmán

摄影师:Marcos Betanzos

建筑日期:2016年

地面设计:Laguna Mosaicos

建筑总监:Alfonso Jiménez,Bárbara Trujillo

设计团队:Mónica Ochoa,Pablo Eguiarte,Francisco Martínez,Daniel Cerón

 

Silvia Galván 美发沙龙,位于墨西哥的时尚之都–康德萨,其前身是建于上个世纪三十年代的住宅建筑。

Located in the fashionable Condesa neighborhood of Mexico City, the Silvia Galván beauty salon was designed on the basis of an intervention in a residential building constructed in the 1930s.

建筑项目要求不可破坏建筑的原始结构框架,出于此点考虑,对于建筑结构和艺术设计的细节需要仔细得考量。

The intervention sought to avoid altering the building’s original façade, and for this reason both the structure and the Art Deco-style details of the façade and interior were left intact.

依据要求,我们仔细对建筑材料和色彩进行选择。最终呈现出的效果是,整体空间时尚,简洁大方,同时,委托商希望我们加入当地的一些特殊元素。我们选用了一系列的纹理,打造出几何感,利用这些颇具复古的元素来打造出原始的建筑风格。

We carefully selected materials and a color palette with the intention of establishing a contemporary, fresh ambiance, which combines with the history of the site to create a local identity that will connect with clients. We wanted to echo aspects of the original period style by employing a range of textures for the finishes that present a striking rhythm and geometry.

整个楼层的面积为668平方米,包含了三层楼层的面积,和一个屋顶露台,在这里可以尽享周边的美景。服务和设备区域位于中心,便于舒缓工作区域空间。

The total floor area of the space is 668 m2 over three floors and a roof terrace which offers views of the surroundings. The service and circulation nucleus is accommodated at the center in order to free up the working areas.

墙壁改造为多用途的壁橱,这里修建了休息区,储藏区和产品展示区域。

The perimeter walls become a kind of multi-purpose cabinet with areas for waiting, storage and exhibition of products.

地板材料的选择,使其内部与外部设计风格相脱离,工作区域的职能性更强。

Changes in the flooring materials serve to emphasize shifts in the program from circulation to working areas.

建筑材料的色彩,室内的植被用来提升整体体验感,注重客户的体验感受。

Color and vegetation are used to highlight specific spaces, focusing attention on experiences.

地面层包含了前台区域,休息区域,打印区域,储藏区,供货区和车库。而其他楼层区域则通过楼梯将其联结在一起,由主入口处进入建筑内部。

The ground floor contains the reception, waiting area, express services, storage, supplier area and garage. The other floors are reached via the staircase situated by the main entrance to the building.

一层处为洗发室,这里布置了一些自然植被。开放式的天窗设计,同时二层的照明也得以兼顾,采用的是自然光照明。染发区位于高层处,两倍的高度空间,5.85米的天花板高度,打造出空旷感,与其他地处区域相连接。

The Hair Lab is found on the first floor, with the hair washing area accentuated by natural vegetation and views of the sky via a triple-height skylight, which also provides the micropigmentation area on the second floor with natural lighting. The hair dyeing area is in a double-height space with a 5.85 m ceiling height, creating a sense of spaciousness and connection with the other areas on the next floor.

三层空间,我们打造了一个屋顶露台,公园式的设计风格,客人可以选择来此放松一下,这里可以呼吸到新鲜的空气,设计也是十分得现代化。

On the third floor, we created a roof terrace with a view of the park, complementing the project program with a coffee bar for clients in a fresh, relaxed and contemporary space.

MORE: Anonimousmx

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish