泰国高级房地产商Grand Pinklao俱乐部/设计:OFFICE AT​

感谢来自OFFICE AT的分享

地区:泰国 曼谷

起始年份:2011年

竣工时间:2013年

业主:KRUNGTHEP LAND PUBLIC COMPANY LIMITED

建筑师:AT工作室

项目建筑师:Surachai Akekapobyotin,Juthathip Techachumreon

建筑团队:Pinyo Tanadirek,Noppon Jeidipang 

室内设计:AT工作室

景观设计:Landscape  Architects of Bangkok

结构工程师:Mr. Sarawut Yuanteng

系统工程师:Mr. Petch Panyagham

承包商:Archani co.ltd.

建筑造价:4000万泰铢

楼层:2层

最大高度:12米

停车场:12辆车

地盘总面积:15000平方米

面积:1000平方米

材料:透明玻璃、石块、木材

摄影师:W-Workspace

曼谷的奢华房屋项目如今扩张到了城市之外。Grand pinklao俱乐部是泰国高级不动产业的领导者,坐落于泰国西面的主要道路Borommaratchonnani路。

该项目需要规划这个俱乐部的大门以及能在主要道路上被轻易看到。

Concept

Luxury housing project in Bangkok city is now expands to outer of the city. The Grand pinklao project which is one of the upper class leading real

estate in Thailand is located in Borommaratchonnani Rd. which is the main road to the west of Thailand. The project needs the prominent clubhous

e in front of the master plan for gateway and easily seen from the main road.

规划:建筑规划包括一楼的多功能办公室和二楼的泳池以及设施。

斜坡&高度:所有者要求新建筑应独特且容易从道路上看到,因此建筑坐落在2米高的景观之上且建筑高度达最高规格12米。

曲折:诸如办公室、健身房等主要项目沿着公路曲折分布以便被清晰看到。其他泳池等部分朝南北分布,因此这两个部分组成了一个L型。

太阳朝向:建筑的轴线朝向与东南亚的相适应。建筑的窄工作面朝太阳的东西边,尤其在西边有长达4.5米的阴影以保护建筑免受阳光照射以及增加能源储藏。

Program:The building program includes multi propose and office on the first floor Sale office, fitness swimming pool and facility on the 2nd floor.

Slope & Height:From requirement of the owner for the new building, it should be unique and easily seen from main road so the building is sit on

the top of 2 metre height landscape and the building height is extend to the 12 meter level which is the height limit by regulation.

Twist:The main program of the building such as sale office, fitness etc is twist along the main road to clearly seen from main road. The other part

of the building such as swimming pool and mechanic is place along north and south direction so both parts form an L shape plan.

Sun orientation:The building axis also matches with the suitable orientation in Southeast Asia.The narrow face of the building face the sun on

east and west side, especially on the west, there is a long shading over 4.5 meter  to protect the building from sun light and increase energy saving

performance.

停车场&人行道:从建筑的平面图上看,该建筑朝向主要道路以及总规划内部的住宅项目。停车场和人行道牵引着景观,建筑入口来自项目内部。

结构:为了将建筑作为住宅项目的通道,建筑使用了大距离的结构–在建筑前后用7.5米的悬臂来取得平衡。

Parking & Pedestrian:From the building layout, the building is faced on both main road and the housing project inside of the master plan.

The entrance to the building from parking and pedestrian leading by landscape are come from inside of the project.

Structure:in order to make building as gateway to the housing project. The building use post tension structure to make a balance structure by

cantilever both front and back of the building for 7.5 meter.

石头玻璃盒:由于建筑二楼的外墙是透明的,人们可以看到室内情景甚至能看到建筑对面。建筑中需要隐私的空间,比如卫生间以及会议室,它们都被放在建筑

下方的不透明的石头造型体中。这些造型是如此像天然石材,所以看上去就像两块石头顶了一个玻璃盒子。

Glass box on the stone:The 2nd floor exterior skins of the building are clear glass in order to clearly see space and activities inside. The functions

that need privacy in the building such as toilet, meeting room are covered with irregular brick wall and clad with stone to make them look like

natural stone shapes so the resulting shape of the building is a glass box on top of stones.

分解图:建筑一共使用到了三种类型的结构。梁柱式结构用于支持地面底板和游泳池。二楼因为要实现大距离悬臂而采用了后拉伸结构。二楼的维护结构和

屋顶支撑结构由钢结构实现。

Explode diagram:The building are composed of 3 types of structure. Post & Beam structure is used for support ground floor plate and swimming

pool. The 2nd floor use post tension structure since it need unusual structure for long cantilever and the main column are stop at the 2nd floor

plate. From 2nd floor to the roof of the building, steel structure is used to make the 2nd floor glass box float.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish