田园牧歌/GITC 建筑工作室作品

感谢来自GITC 建筑工作室作品的分享

建筑公司:CASA PASSALACQUA LAHSEN

建筑师:GITC arquitectura

地址:智利  圣地亚哥

修建日期:2013-2014年

建筑面积:254平方米

项目合作商:Felipe Vera Buschmann, Rodrigo Belmar Expósito

摄影师 :Felipe Díaz Contardo 

合作商: Cálculo Estructural: ODR ingenieros, Construcción: GITC Ltda

该建筑项目位于智利首都 圣地亚哥乡镇,这里的农业占据了很大部分,只有部分实现了城市化,属于典型的地中海气候,夏季干燥漫长,但是没有的气温都会维持在25摄氏度左右。

The building is in a rural town in the north of Santiago, immersed in an agricultural environment, partially urbanized, in an area of semi – arid Mediterranean climate with a long summer season, sunny, hot and dry, but with temperature daily variations greater than 25 ° C

此外,该地区通风良好。从地理学来讲,该地处于低谷地区。这里的土壤品质十分优良,但是开发起来比较困难,这里处于板块与板块之间,地壳活动比较频繁。

Likewise, the place is well ventilated. Seismically speaking, the area constitutes a very low category ground type.  It is a very favorable soil for agriculture, but very unfavorable to found, build and withstand earthquakes in a straightforward way, obligatory requirement in Chile.

建筑要求:城市独栋住宅,为一家五口修建,要求安全,确保基本的功能性,舒适性,绝大多数的空间位于一层,选用的材料主要是轻质材料,部分为固体结构。

REQUEST: Sub-urban single-family house, for three adults and two children, safe, functional, thermal comfort, mostly one floor, mostly of light material, but with elements of solid structure presence.

集成理念:这个需求主要是为了独立式建筑的设计需求。这里的房子密集度不是很大,远离了一些城市服务设施。

INTEGRATED CONCEPTS: The request was primarily conceived as an isolated dwelling.  A house without close neighbors, solitary, at least for a time, relatively far from urban services and facilities.

建筑的线条也是比较严谨的,牢牢得固定在地上,在一个封闭,清晰,干净的可视环境中。

An exposed and discreet building, far from their own predial edges and firmly anchored to the ground, in a close, clear, clean and visible environment.

建筑材料多为热绝缘体。建筑项目将居民的安全感和舒适感放在第一位,同时满足建筑功能性的需求。同时保证室内的温度。

A hyper insulated body thermally talking. The habitant’s security perception and security effectiveness was priority and a fundamental requirement.  Also, thermal comfort.

建筑项目需要一个有效的设计方案:需求建筑效益,技术建设效率,能源利用及热缘效率。建议:将建筑空间主要设计在一层处,周边为绿色的农作物。内部中心区域的结构决定着整个建筑项目。

It required an efficient design in the broad sense of the word: architectural efficiency, technical – constructive efficiency, energy and thermal efficiency. PROPOSAL: The program is distributed mainly in one floor, in an extended cross form plant. An interior quality central volume orders the project.

自中间区域起,体积朝向特定的方向设计,实现与周边环境的视觉感,以此来掌控整个建筑空间,最大限度得提升通风条件。

From there, the volume is projected towards certain directions, achieving a visual relationship with the environment, domain and control over the entire site and maximizing the possibilities of passive ventilation to the interior spaces.

中间区域的框架保持在两倍的高度,在内部修建了小型的阁楼,可定向旋转,朝向东北方向,使自然光进入建筑空间内部。整个项目的设计,修建都严格依据安全规范进行,建设标准化,设计了可接收太阳光最多的空间结构。在建筑结构上,建筑被当作核心,由钢筋混凝土构造而成,将主要的承重结构布置在主起居室。

The central volume, which constructs a double height, and a small inner loft, is oriented slightly rotated and open towards the north – east sun. The openings, spans and features of the project are arranged and dimensioned according to safety criteria, visit and control, constructive standardization and direct solar radiation controlled catchment. Structurally, the building is thought as a rigid central one floor core, made with reinforced concrete, which supports a slab and an overhanging cantilever inside the main living room.

双层的建筑结构选用的是钢结构,建筑的65%选用的是绝缘板材。委托方参与了整个建筑的设计修建过程,建筑项目工程在合法的委托管理下顺利进行。

The double height body is designed in steel structure and the rest of the house, which constitutes 65% of the building, in a prefabricated system of insulated panels (SIP). The building construction was executed under a delegated administration contract with a high participation and decision during the process of the owner.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish