空中花园/GITC 建筑工作室作品

感谢来自GITC 建筑工作室作品的分享

建筑项目名称:空中花园  

地址:智利   Quebrada El Maqui, Olmué, V Región

占地面积:253平方米

建筑日期:2014年

建筑师:GITC arquitectura

建筑团队:Rodrigo Belmar Expósito, Felipe Vera Buschmann, Carlos Estay Olguín, Rodrigo Del Castillo Celis, Felipe Muñoz Sepúlveda, Logna Barrientos S

建筑结构:Roberto Soto V

摄影师:Felipe Díaz Contardo

建筑位于 El Maqui Brook东部山脉,属于智利的海岸山脉,处于乡镇包围中。

The building is located in the eastern hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Range of Chile.

该区域具有重要的生态价值,属于自然保护区的一部分,区域内的物种多样性使其成为一个共存的生态系统。

This geographical zone is part of a protected natural reserve with high and important ecological value because its singular and diverse coexisting ecosystems.

委托方希望打造一个四季皆宜的房屋建筑,可同时容纳一家六口,在其周围修建了花园,主要元素为水。

The client ask for a seasonal house for a family of six and a near garden around the house whose principal element was water.

为了不破坏自然的生态系统,我们找到了一处已经荒芜的山坡,周围几乎没有什么绿色植被。新的景观布置需要覆盖恢复该区域。

In order not to alter the rich forests and ecosystems we sought an already damaged hillside without vegetation to found the building. The new landscaping project should recover the area.

东部山脉为阳面,可保证充足的日光照射,此处同时还处于上升气流区域。

The eastern hillside position assure us prolonged sunlight and optimal exposure to the prevailing ascendant air current.

建筑项目所处的位置,结构将会依据两个相对的方向进行设计:一处是已经存在的部分(天然的地理环境和气候条件),另一个为现在设计的部分(花园和水系环境)。

The program distribution, the volume and the way it stands over the ground will response to two opposite situations: A preexisting one (the geography and weather) and a propose one (the near garden and the water).

我们依据阁楼的修建方式,将整个建筑抬升,开拓了视野,空气流通也变得良好。公共区域采用的是封闭式的修建方式,主要为家庭成员之间的活动提供空间,同时兼顾到花园和水系环境。

A dormitory pavilion rises with presence and exposure, oriented to the views, the weather virtues. The common areas volume adopts an intimate and hermetic position focused on the family activities and on its direct relationship with the garden and water.

房屋周围的水系环境主要为游泳池,我们在修建时考虑到了环保绿色的因素。一些水生植物成为了花园景观的一部分,还有一些山坡上的绿色植被,与内部的公共区域联结在一起。

The Water surfaces that round the house were dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied levels and extensions. This water surfaces and its specific aquatic plants made possible a flooded garden, excavated on the hillside, directly in contact with the internal common area  activities.

天然的花园也提供了必要的新鲜空气,在某种程度上可以缓解夏季的高温天气。

This flooded garden also provides an important fresh air supply necessary to control and manage the summer high temperatures.

建筑材料也会由环境的改变而发生变化。承重墙选用的是重叠的结构,选用的建筑材料为混凝土,混凝土材料是建筑师们现场制作的。

The material expression will response also to the two opposite situations. The reinforced concrete of the retaining and bearings walls were built by a overlap table form work system, made on site.

这样一来,既保证了结构的坚固性,同时表面比较光滑,可遮挡住一些缺陷的线条。

It gets a tectonic and solid expression which, at the same time relates friendly with the habitant through its textures, imperfections and shadows lines.

建筑的二层处将选用高效的施工系统。钢制的框架结构依据安全规范条例进行修建,选用木质材料修建,也是为了更好得控制室内温度。

The second level will response to an efficient construction system.  The steel frame structure allowed to satisfy formals requirements and get light and simples ventilated wooden solutions for the building enclosures to control de heat.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish