裸露的住宅/mcarchitecturestudio

裸露 依山而建

房屋背依青山,面朝大海而建,线性比例协调,是不可多得的建筑艺术作品。

Entrenched into the natural contours of the hills, sitting high and looking out over the ocean the house is a bold sculpture that balances the

articulate features, linear proportions and soft curves to become an architectural art piece.

房屋层次结构分明,棱角分明,与周围的自然美景,阳光,海景搭配得相得益彰。

The hierarchy of volumes creates a captivating built form that is angled and shaped to enhance the environmental elements, the sunlight and the

ocean view.

三卷的弧形墙,入口处的门设计为线性状,同时还设计了车库,打造出动感,柔和,垂直的感觉。采用暖雪松的材料,为每处建筑元素融入了柔和感。入口处的

门设计高度合理,显得格外引人注目。

To celebrate the entrance to the house the three volumes of the curved wall, linear entrance door and horizontal garage are positioned to create a

dynamic composition of soft, vertical and solid that engages and invites. The warm cedar materiality softens and relates each element. The entrance

door striking height and formation creates an appealing and interesting art form in itself.

从外面的街道看该座房屋,三组卷状设计格外吸引人,中间部分的设计规模及高度,尤其突出了其力度。铰接翼顶的屋顶设计,可使光透过玻璃照进室内。胶合板

的吊顶,钢制材料裸露在外,有效加强了内外的光照。

The house from the street is again seen as three compelling volumes. The scale and height of the middle form gives prominence with its strong,

dominant yet articulated winged roof that contrasts with the lightness of the floor to ceiling glazing. The plywood soffits and void lightens the form

of the roof while the exposed steel grounds the volume and is revealed both on exterior and within the interior.

房屋的内外部形成了有效的能量流通。随着地面水平的不停变化,曲线与线性结构设计。环绕房屋,天花板所设计的高度也是值得玩味一番的。房屋夹层设计了

一处空间,可在这里欣赏山的美景,房屋个角落的玻璃窗户朝向庭院开放,这样一来,房屋内外部的界限变得并不是很明显。

The exterior form performs with the interior to create an energetic flow. With the variations in ground levels, the curved vs. linear elements and the

deviation of ceiling heights there continues to be a sense of surprise and points of interest while moving through the house. The mezzanine

provides a space to look out over the hills while the corner glazing opens out to the courtyard deck and blurs the line between interior and exterior.

房屋的墙及屋顶的结构设计,采用的是绝缘板结构。打造出清新自然,舒适温馨的起居环境。

The structure of the walls and roof provides a sound thermal envelope with the use of structurally insulated panels. This creates a healthy, warm and

energy efficient living environment.

房屋设计了面朝西北的屋檐,玻璃窗户位于其下,房屋冬暖夏凉,地板采用的是抛光混凝土,作为调节室内温度的重要部分,冬季的夜晚可散热,夏天可吸收

热量。

The glass frontage is covered by a big eave facing north-north west, designed to allow the winter sun to warm the polished concrete floor whilst

blocking it in summer; this way the floor will act as a thermal mass balancing the inside temperature, releasing heat in the winter evenings and

capturing it during summer days.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish