隐蔽于市中心的伊甸园/João Morgado

感谢来自João Morgado的分享

建筑周期  2014年–2017年

建筑项目:Habitação unifamiliar

建筑师:José Carlos Nunes de Oliveira

建筑协作方:Hugo Araújo (II) Joana Leite Pinto (I)

建筑合作商:Daniel Viana

委托商:ED & JO

建筑构造:José M. Sampaio & Cª. Lda.

建筑结构设计:Afonso Serra Neves

建筑电力设施:Sérgio Cunha

水压测试:Jorge Martins

电力,通信及建筑安保负责:Artur Mesquita

地形勘查: António Carlos Ferreira

摄影师:João Morgado

占地面积:40890平方米

图形结构面积:94080平方米

建筑容积:114立方米

该建筑项目需要拆除原来修建的,独立家庭式房屋建筑,在其基础上重新设计建造一个新的房屋建筑,地处V. N. de Famalicão中心区。

The project was to demolish a single-family dwelling and build another one in its place in the centre of V. N. de Famalicão.

建筑规划修建设计一个,占地面积940.80平方米的三角形状的房屋建筑。

The proposal is on a triangular urban plot of land covering an area of 940.80 m2.

勘探建筑所在的地域空间,自西向东有7.6米长的斜坡,基于此点,我们适当调高了房屋角落处的高度,与周边街道的高度相协调。

The topography includes a 7.60 m slope down from west to east, so the elevations in the corner converge with those on the surrounding roads.

因现修建的建筑与原有建筑的高度不同,需要拆除车库的部分空间区域,以保证后期车库可以正常的使用。

Everything was demolished apart from the garage, below the elevation of the patio with level access from the road at the lower level.

周围的墙壁也同样阻碍新建筑的修建,需要降低其西侧的高度,形成西低东高的结构。

The surrounding walls also held back the earth, below the street level to the west and above street level to the east.

房屋建筑拥有367.20平方米的基础地基面积,二层总占地面积为408.90平方米

The house has a 367.20 m2 footprint and a gross area of 408.90 m2 on two floors.

地面一层占地面积为99.30平方米,在原有的建筑空间上进行了一定的规划改造,保留了原有的车库,入口,垂直空间区域和储藏室。

Floor 0 is 99.30 m2 and it was rehabilitatedand expanded, preserving the garage, entrance, vertical access and storage area.

建筑一层,占地面积为309.60平方米,这里也是房屋建筑的主结构空间所在–服务区域,社交区域和一处预设计区域(准备在此修建卧室区域)

Floor 1, at the level of the interior of the plot, is 309.60 m2, and this is where the main structure of the house is – service area, social zone and reserved zone (bedrooms).

由于其周围街区不同的地势特征,这里显得格外得高。

The land is highly exposed because of the different topographies between the adjoining streets.

这也是为什么我们会选择,自西向东隔开1米的原因,很好得隐藏于周围街区内。

This is why the house sits 1 m from the western boundary, below the street and does not show any wall or elevation.

这里更靠近市中心,冬季温度更高一些。

It is closed to the north for urbanistic and thermal reasons.

我们将房屋朝东侧修建,阳光自厨房进入室内,朝南向的房屋处则种植了大量的绿色植被。

This is also why the house is open to the east where light enters the kitchen and the whole of the south-facing front is open under a curved shade cover.

▼ 地面层,GROUND FLOOR

▼ 第一层,FIRST FOOR

▼ 屋顶,ROOF

▼ 部分, SECTIONS

▼ 详情,DETAIL

▼ 轴测图, Axon

▼ 模型, Model

▼ 草图, Sketch

▼ 草图, Sketch

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish