巴塞罗那CC52公寓/paola bagna

公寓 室内

感谢来自paola bagna的分享

建筑师:paola bagna,OBBA Arquitectura

完成日期:01/2018

表面:57平方米

摄影:JoséHevia

Architects: paola bagna,OBBA Arquitectura

Completion date: 01/2018

Surface: 57 m2

Photography: José Hevia (www.josehevia.es)

CC52公寓位于巴塞罗那Sarria-Sant Gervasi区的一栋建于1960年的公寓楼内。公寓需要彻底的整修还要重新规划内部空间。完善楼层的服务和开窗设施。

Apartment CC52 is located within a 1960s apartment building in the Sarrià-Sant Gervasi district in Barcelona. The apartment required a complete refurbishment, redistributing the interior space, updating the building services and fenestration.

顾客希望能够改变原先由几个自然采光较小的空间组成的格局,从而创造出一个更宽敞,光线照射面积较大并且有一个较大且集中的储存空间。

The client wished to change the original layout, made up of a several smaller spaces with poor natural lighting, to create a more spacious and light-filled plan with ample integrated storage.

在表面较深的地方环绕着承重墙设计的中央储存室。除此之外,用合理的结构手段在两边的承重墙上开口,围绕中央储存室创建了一个循环的动线。这个从公寓的一端到另一端延伸的视野中细长的廊道达到了顾客所期望的愿望。并在表面的深处重新规划了阳光的照射,从而增加了整体的空间感。

A central storage nucleus was conceived around one of the load bearing walls in the depth of the plan. Additionally, two load-bearing walls were punctured structurally to create a looped circulation route around this central storage core. This move fulfilled the client’s wishes by creating elongated vistas from one end of the apartment to the other, redistributing daylight throughout the depth of the plan and increasing the sense of space overall.

选择使用与高度一致的滑动门是为了增加公寓整体的空间动态与灵活性。同时也加强了日光照射的过渡性和区域之间的流动性。这样可以使客户和他们的顾客可以根据不同的公寓需求配置来满足她们的空间需求。通过这些可以移动的隔板,可以划分浴室/厕所/厨房/卧室/书房或客房等区域。

Full height sliding doors were chosen to allow for flexibility in the overall spatial dynamic of the apartment, and to increase the transition of daylight and continuity from one area to the next. In doing so, the client or her guests can continually configure the apartment to suit their individual spatial needs, as required. Intimacy and practical division of areas such as the bathroom / WC / kitchen / bedroom / study or guest room are made possible through these movable partitions.

室内表面选择了中性略微反光的白色调,以此来增强日光的反射和空气的流通性。这与滑动门、橡木地板和人工照明设备相结合。使空间具有有一种暖暖的空间感。

A neutral and light reflecting white based colour pallet was chosen for the interior surfaces to amplify the mirroring of daylight and feeling of airiness throughout. This coupled with the sliding doors, the oak wooden flooring and artificial lighting arrangements gives the composition a balanced sense ofwarmth.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish