BRIGHTON RESIDENCE II丨TECTURE & STUDIO TATE

受客户对在布莱顿郊区街道中脱颖而出的特色住宅的渴望的驱使,Studio Tate和Tecture共同构思了一个功能兼备的家庭住宅。在确定了墨尔本湾畔美学在很大程度上是传统和保守之后,Tecture设想了一种大胆而质感十足的外部结构,用木材,砖块和玻璃将其生动起来。

Studio Tate的内饰以简单而有效的形式找到灵感,使实用主义与个性相平衡,其内饰若有所思地呼应外部,在内部和外部建立了紧密的联系。外部砖砌在客厅壁炉中镜像,要求使用相同的材​​料,而其他建筑饰面(如纹理墙砖和图形水磨石)则增强了和谐感。

该家庭住宅包括三间卧室,一间私人宾客套房,两个起居区,家庭伦普斯室,书房,户外餐厅,泳池和泳池房。钢结构的带凹槽玻璃门将两个相邻的起居室隔开,这是对传统玻璃内部通道的现代诠释。次要空间中的下沉式休息室激发了亲密感,海军地毯,柔和的灰色油漆,大胆的家具和艺术品营造出地下茧。

在附近,开放式厨房以重新构造的石头制成的大岛凳固定。纤细的吊坠可平衡头顶上方的空间,巧妙地增强了直线线条和由定制细木工和木地板建立的约束力。宽敞的玻璃窗和策略性放置的大窗户使开阔的起居室,餐厅和厨房充满了广阔的光线。天窗和就餐区上方的巨大空隙增强了与元素的联系。

住宅通过受控的建筑方法统一起来,而Tecture在各种砌砖技术的相互作用和表达方式中进一步进行了探索。将沿海物质与砖块的城市本质融合在一起的想法成为一种设计思想,在图案和重复方面得以展示。浴室也展现出几何形状,墙壁被重复的瓷砖网格覆盖。

 

Driven by the client’s desire for a characterful home that stands out amongst the suburban streets of Brighton, Studio Tate and Tecture came together to conceive a family home of both function and flair. Having identified Melbourne’s bayside aesthetic as largely traditional and conservative, Tecture imagined a bold and textured external structure brought to life with timber, brick and glass.

Finding inspiration in simple yet effective forms that balance pragmatism with personality, Studio Tate’s interior thoughtfully echoes the exterior, creating cohesive connection inside and out. The exterior brickwork is mirrored in the living room hearth, calling on the same material, while additional architectural finishes such as textured wall tiles and graphic terrazzo enhance the sense of harmony.

The family home comprises three bedrooms, a private guest suite, dual living zones, family rumpus, study, outdoor dining, pool and pool house. Steel-framed fluted glass doors separate the two adjacent living spaces, a contemporary interpretation of traditional glazed internal passages. A sunken lounge in the secondary space encourages intimacy, with navy carpet, soft grey paint, bold furniture and artwork creating a subterranean cocoon.

Nearby, the open plan kitchen is anchored by a large island bench made of reconstituted stone. A slimline pendant balances overhead, subtly reinforcing the straight lines and restraint established by custom joinery and timber flooring. Expansive glazing and large, strategically placed windows fill the open plan living, dining and kitchen with vast swathes of light. Skylights and an immense void above the dining area enhance a connection to the elements.

The home is unified by a controlled architectural approach, further explored by Tecture in the interplay and expression of various bricklaying techniques. The idea of merging coastal materiality with the urban nature of bricks became a design ideology, showcased in pattern and repetition. The bathrooms too showcase geometry, with walls clad by a repetitive tiled grid.

Source: https://www.yellowtrace.com.au/brighton-residence-ii-melbourne-tecture-studio-tate-australian-arcitecture/

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish