大跨度房屋建筑/Hype设计工作室

建筑设计 住宅 豪宅

感谢来自Hype设计工作室的分享

建筑项目名称:大跨度房屋建筑

建筑公司:Hype设计工作室

首席建筑师:Fernando Balvedi

地址:卡瓦尔哈达     阿雷格里港/斯普斯卡共和国

建筑完成日期:2017年

建筑总面积(平方米或平方英尺):2000平方米/21500 平方英尺

摄影师:Marcelo Donadussi 

建筑团队:Fernando Balvedi, Jean Grivot, Maurício Santos, Luísa Konzen, Naiara Forneck, Luis Bonilla, Bruno Carvalho.

结构工程师:Constsul Engenharia

电气和管道工程师:Filippon Engenharia

采暖通风与空调:Sistema Engenharia

灯具设计:Sandra Thomé Luminoténica

景观设计:Karol Gehlen

Project name: Casa Jardim do Sol (Jardim do Sol House)

Architecture Firm: Hype Studio

Website: http://www.hypestudio.com.br

Contact e-mail: fernando@hypestudio.com.br

Lead Architect: Fernando Balvedi

Project location: Av. Cavalhada 5205, Porto Alegre/RS

https://goo.gl/maps/MdQpC22VzMB2

Completion Year: 2017

Gross Built Area (square meters or square foot): 2.000 m² / 21,500 sq ft

Photo credits: Marcelo Donadussi

Photographer’s website: http://www.mdonadussi.com.br/#arquitetura

Architecture Team: Fernando Balvedi, Jean Grivot, Maurício Santos, Luísa Konzen, Naiara Forneck, Luis Bonilla, Bruno Carvalho.

Structural Engineer: Constsul Engenharia

Electrical and Plumbing Engineer: Filippon Engenharia

HVAC: Sistema Engenharia

Lighting Design: Sandra Thomé Luminoténica

Landscape Design: Karol Gehlen

房屋建筑位于巴西南部城市–Porto Alegre,属于高端社区。

House located in a high-end gated community in the southern district of Porto Alegre, Brazil.

房屋的主人是一家四口,房屋建筑共三层,主人很喜欢结交朋友,喜欢举办各种的聚会。

The program is divided in three floors for a couple with two children who enjoy having friends over for parties and celebrations.

地下层为科技空间,停放了40辆车–实际上,这里是主人的私人车收藏空间。

The underground level has technical rooms, staff rooms and parking for 40 cars – in fact, it’s a small museum for the owner’s antique car collection.

地面一层为一个大型的开放式空间,这里修建了起居室,餐厅,家庭式办公空间,家庭影院和厨房。

The ground floor has a huge open space with living and dining rooms, a home office, a home theater and the kitchen.

建筑项目选用了大型的滑动门,可将家庭影院和厨房隐藏或是完全向起居室区域开放。

Large sliding doors make it possible to hide or completely open the home theater and the kitchen to the living room.

一座独立的建筑,可用于家庭娱乐,也可以举办私人聚会。建筑的二层有4个套房卧室。

A separate building houses a space for entertainment and parties. The second floor has four en-suite bedrooms.

建筑设计选用了两个大型的混凝土幕墙,保护屋主的隐私–娱乐区域空间选用的是相同的建筑结构。

The design uses two huge concrete walls on the sides to block the neighbors’ views to the house, granting privacy – same strategy used with for locating the entertainment space in the back of the site.

建筑南侧安装了两倍高的玻璃,这样一来,起居室可以观赏到美丽的瓜伊巴湖景色。

The southern façade has double height glass windows, allowing the entire living room to enjoy beautiful views of Lake Guaíba.

建筑北侧的设计,可遮挡阳光直射–这也是为什么四个卧室要朝北设计。

The northern façade has shadings and cantilevers that allow the control of direct sunlight – reason why all four bedrooms face the north.

房屋屋顶区域,钢质的网格状覆盖了内部院落,在无形中拓展了房屋空间面积。

In the roof, a steel grid extends above the inner yard, creating the feeling that the house extends itself, mixing outdoor and indoor spaces.

地下一层的设计像是一个大型的混凝土盒子,保证了足够的跨度。

The underground level is a concrete box built with a ribbed slab roof that allows large spans.

玻璃材质允许自然光进入–同时内部庭院景色也可以映照其内。房屋的结构选用的是钢质的细网,允许大的跨度设计。

A reflecting pool with a glass bottom allows natural light in – as well as views from the inner yard. The house structure is made of steel with slender pillars, also allowing large free spans.

整个房屋建筑允许存在 190X190厘米尺度的设计,在整个房屋的空间中都可以清楚得看到这个大型的细丝钢网。

The entire project follows a 190×190 cm grid that is clearly visible in the roof structure throughout the house.

MORE: Hype设计工作室

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish