都市中、繁华里|朴居设计研究室

本案是由PUJU STUDIO完成的一个住宅项目,位于上海世纪大道近民生路,室内面积60平米。该住宅的业主是一名外科手术医生,她告诉设计师,她从出生到工作都一直生活在上海“最繁华”的区域。家在都市里,而东方明珠塔和陆家嘴就矗立在不远处。

In this case study, PUJU Studio renovated an house with an area of 60m2. It’s situated on Minsheng Road, not far from Shanghai Century Avenue. Its owner, a surgeon by profession, told us that she had been born and bred in the most prosperous part of Shanghai. From this urban residence, the Oriental Pearl Tower and Lujiazui can be seen standing nearby.

原始现场照片

▼ Photo before Renovation

概念插图A

在空间规划上,设计师将原本布局打破,预留了单人沙发位的同时将用餐区与休息区布置在一起,而由此被释放的空间则做成了工作区和工作阳台。调整原结构卧室床的朝向,设计了一组柜体,使得卧室在独立的基础上又最大程度的增加了储物。

The original layout is rearranged by the designer so that a space is reserved for a single sofa, and the dining area and the rest area are adjoined to release room for a spare area and a balcony for work. The bed is also adjusted to allow for the placement of closets to maximize storage while maintaining the independence of the bedroom.

入口处的窥见

A Glimpse at the Entrance

格栅内外的不同场景

▼ The Screen In and Out

业主希望家是繁华深处的“净土”:安享静谧,发呆小憩,两三好友,有书有茶。

The owner hopes that her home can be a place of tranquility amid the bustles of the city crowd, where she can rest her feet and meet friends to have tea and read books.

公共区域视角

▼ Public Area

PUJU希望空间除了满足功能以外,空间自身能够有独特的气质。这种气质由业主与设计师共同赋予。我们为热爱读书的业主,专门设计定制的“彩盒盒子”.

It is our hope that in addition to providing sufficient functions, space can be endowed with unique temperaments from both its designer and its owner. To this end, we install a “color box” specially made for its book-loving owner.

卫生间区域

▼ Bathroom

平面规划图

Space  Planning

立面图

Sections

立面图

Sections

建筑事务所: 朴居空间设计研究室(PUJU Studio)

项目地址:上海市浦东新区

室内净面积:60㎡

主持设计师:遥千

参与设计师:周敏  李婷婷  佘露露  Diamond

设计及完成时间:2017.09-2018.03

摄影:Purel  孟怡彤

文字:小朴

翻译:ELLEN

事务所网站: www.pujudesign.com

官方邮箱:pujudesign@126.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More