森林小屋/BoysPlayNice

感谢来自BoysPlayNice的分享

项目名称:森林小屋

建筑商:Mjölk architects 

项目地点:捷克共和国

项目年份:2013

完工年份:2017

项目尺寸:家庭住房

住宅面积:322㎡

摄影:Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

客户:年轻家庭

Villa位于布拉格附近的一个又大又深的河漫滩上。我们的客户选择了一个位置极差的地方,周围森林密布,非常靠近老旧村庄,这个村庄的人们曾是伐木工人。

Villa stands at the corner of huge, deep floodplain forest close to Prague. Our clients picked awesome place, in the middle of the woods, situated close to very old village, which was historically used as source of workers for emperor forests.

设计的灵感来自于周围环境。屋顶在树林中蔓延,底部可以观赏迷人的森林景观。

Huge inspiration was the surroundings. Meanwhile the organic shape of roof is weaving through the trees, bottom part was designed with respect of fascinating views to the woods.

两幢房子共用一个屋顶。第一幢房子是一个矮小的房子,用于接待客人和车库。第二幢房子是主体。第一层设有起居室、厨房、工作室和主卧室。楼上是儿童室。第一间房子位于厨房上面,第二间儿童室位于工作室上面。儿童房布局相同。儿童房内都有厕所和小型衣帽间。

The roof covers two houses. The first one is tiny and hides atelier, visitor part and garage. The second one is full-fledged house for family. In the bottom part is situated generous residential area with living room, kitchen, workroom and master bedroom. Upstairs follows up on bottom disposition by the children rooms which are the only volumes exceeding the roof. First one imaginary adds the mass of kitchen and the second one is situated above the workroom. Children rooms are identical. Everyone has its own bathroom and small dressing room.

屋顶覆盖房子及角落处。倾斜的天花板凸出了周围景观,使外边景色与内部形成鲜明的对比。屋体采用钢筋混凝土,因此有些地方无钢筋承重墙。

Roof designs covered areas between both houses and also their nooks. Shifted ceiling accentuate surroundings and makes bigger contrast between outside pictures and interior which in united wooden underlays permeates to exterior. For the construction were used bricks with roof reinforced concrete construction which is in areas without bearing walls supported by steel columns.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish