古纳住宅/APPAREIL architecture

住宅 室内设计

地点:加拿大,蒙特利尔

时间:2017年3月

承包商:Gestion Rockethammer Inc. 

家具商:Steve Tousignant

摄影:Francis Pelletier

location: Montreal

time: March 2017

Contractor: Gestion Rockethammer Inc.

Cabinetmaker: Steve Tousignant

Photographer: Francis Pelletier

被授权对位于维拉雷的这个复式公寓进行彻底的翻新,对年轻的蒙特利尔APPAREIL公司来说是一个重大的挑战。它全新和独特的外观将它与周边的建筑区分开来,并且在过去和现在之间形成了一座抽象的桥梁。

The young Montreal firm faced a major challenge when it was mandated to renovate this duplex located in Villeray from A to Z. Its new and singular appearance distinguishes it from others in the neighborhood and forms a bridge between past and present.

这所住宅位于一比较繁华的社区,除了一个明亮的居住空间外,所有的一切都让年轻的业主们很满意。凭借其精湛的技术,该团队为这套复式公寓的现有结构赋予了新的生命力,如今它已变成了一个独户住宅。整个外部立面,以及室内设计,在尊重其原有风格的同时,也焕发了新的生命力。

The residence, located in a socially effervescent neighborhood, had everything to please the young owners except a bright living space, adapted to their needs. With its finesse and expertise, the team gave a new lease of life to the duplex’s existing structure, now transformed into a single-family dwelling. The entire exterior façade, as well as the interior design, were fully revitalized while respecting their original style.

为了提高自己的生活质量,并在恰当的条件下,业主们的目标是在一个更合适的环境中组建一个家庭,所以业主希望设计师们能够创造一个开放、明亮和温暖的室内环境。业主们也表现出了将房间融入绿色空间的愿望,而这在城市中是相当罕见的。这些主要的要求成为了项目的指导方针,并取得了成功。

To enhance their quality of life and with the aim of raising a family in a more appropriate setting, the owners entrusted APPAREIL with the task of creating an open, bright and warm interior environment. They also manifested the desire to integrate green spaces, which are rather rare in the middle of the city. These major requests became the guidelines of the project and were successfully accomplished.

在建筑外部,进行了两个阶段的改变。首先,对现有结构进行了彻底的改造。为了尊重这座建筑20世纪20年代的原有风格,只对原有的材料进行了简单的翻新。彻底改造了砌体,修复了地基,并替换了前立面的开窗。在第二阶段,则更加注重更新房地。上层建筑被添加到建筑中,以其鲜明的现代感散发出来,与时代建筑形成了鲜明的对比。

On the exterior, the transformation took place in two stages. To begin with, thorough work was done on the existing structure. To respect the style of the building, whose construction goes back to the 1920s, original materials were simply renewed. The masonry was completely redone, the foundations were restored and the fenestration of the front façade was replaced.

第二阶段,则更加注重改造房屋的内部设施。花园景观被添加到建筑中,以其鲜明的现代感散发出来,与具有历史感的建筑形成了鲜明的对比。后立面上的巨大窗户使房内充满了更多的光线,并且让栋建筑具有了沿着建筑的小巷子的深邃视野。最后,住宅的各色屋顶被改造成梯田屋顶,让业主可以享受一点绿意。

In the second stage, special attention was given to updating the premises. The upper floor, which was added to the building, radiates by its resolutely contemporary appearance and creates a magnificent contrast with the period structure. The huge windows that are now featured on the rear façade offer a greater amount of light inside and a deep view of the charming little lane that runs along the building. Finally, the various roofs of the residence were converted into terraces where the owners can now enjoy a bit of greenery.

这间房子在内部,需要一个巨大的改变。这个团队首先突破了不同的层次,以便将空间分解,从而在空间之间创造一个更加和谐的关系。出于类似的目的,定制的内嵌家具不仅用于最大化空间,还用于提供更精致的装饰。在同一条线上,墙壁上也涂上了白漆。

Inside, a great transformation was needed. The team first broke through the different levels in order to decompartmentalize the space and thus create a much more convivial relation between spaces. For similar purposes, custom made built-in furniture was used not only to maximize space, but also to provide a more refined finish. In the same line, white paint was applied on the walls.

除了清澈纯净的外表,它还能给每个房间带来更大的光亮。就像后墙的新窗户可以让更多光线照射进来。正是由于这个原因,每个生活区都在住宅的后面。最后,就像窗户的功能一样,把黑胡桃木加到天花板和地板上,使住宅的气氛变得更加温暖。从内部到外部,APPAREIL通过创造性的解决方案,将顾客的生活空间完全更新,使其亮度达到最大化。

In addition to its clear and pure appearance, it also gives each room  greater light. Just like the new windows on the rear facade which now increase the sun’s entrance. It is for this reason that each of the living areas were imagined in the back of the residence. Finally, just like the windows, the addition of black walnut wood to the ceiling and ash to the floor contributed to warm the atmosphere of the residence. From the inside to the outside, APPAREIL has completely renewed the customers’ living spaces by creative solutions that maximize luminosity.

▼一楼平面图     Floor plan

▼二楼平面图     Second floor plan

▼三楼平面图     Third floor plan

▼地下室平面图     Basement floor plan

MORE: APPAREIL architecture

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish