Haddo Yard 公寓建筑/Denizen Works Ltd.

感谢来自Denizen Works Ltd.的分享

地址:英国 惠特斯特布尔

建筑类型:新修建的7套公寓建筑

委托商:Arrant Land with Peech and Pear

建筑师:Denizen Works

结构工程师:Morph Structures

主承包商:Yellowjack

建筑日期:2016年5月

完成日期:2017年 7月

内部总楼层区域:458平方米

建筑成本:800,000欧元

Location: Whitstable, Kent

Type of project: New build block of seven apartments

Client: Arrant Land with Peech and Pear

Architect: Denizen Works

Structural Engineer: Morph Structures

Main Contractor: Yellowjack

Start on site date: May 2016

Completion date: July 2017

Gross internal floor area: 458 sq.m

Contract value: £800,000

公寓建筑位于街道的关键位置,对面是火车站,东边为购物区域,西边就是住宅区域,居住在这里,生活真的是十分得方便。

Haddo Yard occupies a prominent position on the street, directly opposite the main train station, and mediates between a small shopping parade to the east and residential buildings to the west.

建筑材料的选择也是吸睛点,选用的是轻质的瓷砖材料,与其周围商店等建筑风格保持一致,打造出整体感,高层建筑及建筑的最西端部分选用的是黑色的瓷砖。上层建筑与底部建筑划分出明显的界限。

This role is expressed through the articulation of the facing materials, with a light brick base tying the building into the scale of the adjacent shops and dark bricks forming the upper floors and base at the west end of the site. The visual distinction between contrasting brickwork is accentuated through the cantilevered upper floors and deep inset communal entrance.

公寓建筑的特色所在是其映衬出周边的环境,黑色似乎是表达该小镇特色最佳的选择。

The distinctive character of the building takes its cues from the local context, with the dark brick gables evoking the forms and tones of the black timber fishing huts that are synonymous with the town.

定制的瓷砖图案,灵感源于小镇精巧的陶器,每块瓷砖选用三个三角形的图案,构出立体的感觉,直至屋顶处,无形间使建筑变得立体感十足。

Bespoke tiles, referencing the faience tiles in evidence throughout the town, have been designed to reference the triangular gable motif, with each tile comprising of three miniature gables mirroring the pitch of the main roof.

这些瓷砖为主体建筑打造出了浮雕的感觉,这样的设计风格在当地的公共建筑中随处可见。

These tiles provide decorative relief to the principal, public facing elevation, recognising the presence of the building within the public setting.

手工的橡木门,青铜色的窗框来填充黑色的瓷砖,增强了整个建筑物的质感。为了节省空间和建筑材料,裸露的下水管和砖砌的机构,按人字形排列。

Hand-made oak entrance doors and bronze anodised window frames were chosen to complement the tones of the brickwork and reinforce the sense of quality expressed throughout the building. To the rear, private elevation, an economy of detail and material is exercised, with exposed downpipes and blind panels clad in brick off-cuts, laid in a herringbone pattern.

明亮,赋有现代感的内饰,凸显了沿海地区的特色。引进 MDF的设计风格,形成了900毫米的基准面,这样一来,苗圃,厨房和窗户基本在一个水平面上。裸露的平面地板增强了纹理感,与白色房间线条形成对比感。

The bright, contemporary interiors are given a coastal character through the introduction of MDF match boarding, which forms a 900mm high datum around the rooms, visually tying together the garden planters, kitchen joinery and window transoms. Exposed screed floors add texture and provide a counterpoint to the simple white room linings.

在整个修建过程中,我们对材料的选择,重复利用率等进行了详细规划,而其周边的景观则作为一个参照标准,为整体建筑的质感加分不少。

Through the thoughtful re-use of excess site material and re-imagination of cheap, readily available building products, the landscape is afforded a level of consideration in keeping with the quality expressed throughout the building.

小镇拥有漫长的海岸线,当地可用的建筑材料也有很多,厚重的混凝土墙,波纹的金属模板,艺术感与坚固性并存,适合种植绿色植物。

Referencing the materials and textures of the sea walls found along the coastline, a thick concrete wall, constructed from corrugated sheet metal form work, provides a sculptural and robust boundary edge to accommodate planting, services and the bin store and act as informal seating.

停车场区域铺设了各种类型的草,选用树脂材料,打造出不同的几何形状,与公寓建筑主体的三角形状相呼应。

Grasscrete slabs form the car-park surface and have been filled with a mixture of grass and contrasting resin-bound aggregate to define a distinct geometric pattern to complement the triangular motif found throughout the project.

遗留下的砖块被重新利用,作为花园的台阶,用于公共花园的路面修建中。

Left over bricks were re-appropriated as garden steps and off-the-shelf lintels were used to form the paving to the communal gardens.

三个私人花园与地面层相连接,900毫米的基准面拓展了内部空间,定义了露台区域和地面区域。

To the three private gardens associated with the ground floor flats, 900mm timber planters with integrated seating provide a visual extension of the internal matchboard datum to define patio areas and separate the plots.

MORE: Denizen Works Ltd.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish