ILERNA ONLINE 办公空间设计/Alfred García Gotós

室内设计 办公室

地址:西班牙/加泰罗尼亚/列伊达

建筑工作室:Alfred García Gotós/Plaza Sant Joan 16, 4p/25007 Lleida

摄影师:Fernando Alda

Location: Lleida/Catalunya/Spain.

Studio: Alfred García Gotós

Plaza Sant Joan 16, 4p

25007 Lleida

Photographer: Fernando Alda

该建筑项目的前身为建于20世纪中期的旧军事基地,共有三层区域空间,及占地600平方米的其他建筑区域,建筑结构的设计规划赋有军事基地特色。

The project consisted in the renovation of old military headquarters built in the middle of the 20th century in Turo de Gardeny in Lleida, the area to be worked on consisted in three floors with some 600 m² floor, with a clear rationalistic disposition of pillars and structure related to the military period.

现将其打造为全新的建筑理念建筑,为ILERNA ONLINE打造出全新的,专业运作办公空间。

The project consisted in the preparation and creation of a new corporate image, in relation to the interior space, in order to be able to provide a location for ILERNA ONLINE professional training offices.

在建筑规划起初,我们决定保留一些军事基地中原始的装置设备。

From the start of the project we decided to leave certain features as the scars of the original military building.

原有的楼梯井高度,钢筋混凝土楼板只保留了一些必要的部分。

Stairwell heights or reinforced concrete floors, the little that remained after partial work had taken place.

我们首先从三种特殊的建筑材料开始整个项目–白色的木质材料,木质天花板和灰色的瓷砖。

We therefore, started with the combination of three unique materials, white wood, wood for ceilings and grey floor tiles.

我们采用3X3规格的木板条,可保证覆盖整个区域,及西侧和南侧的区域面积,照明可覆盖几乎整个建筑区域,包括办公区域和中央走廊区,打造不同的光影效果。

We used 3×3 white slats, which embraced the whole area and illuminated spaces both on the west and south side, which bathed the offices and central corridors in light, plus created different textures of changing shadows.

白色木板区域与两处重要区域相结合,一处为运动器材区域,另一处的风格,与此处风格截然不同,每层楼层的设计风格相似,共同构成了建筑项目的本体。

This white connection resolved two important aspects of the project, one the acoustics in the areas of movement, and two, it unified and gave us contrasting rhythms and readings on each floor, while replicating the areas concerned with similar levels on each floor and throughout the project itself.

我们决定保留下楼梯井区域,这样一来,在整体高度上可减少4.5米,将其隐藏在照明装置之后,有助于楼梯区域面积的划分,同时可以有效降低天花板所占区域的比例。

We decided to leave the stairwell perimeter floors exposed, to save the 4.50 m in height and hide the zenithal lighting, and therefore, help the volume of the stairs distribution area stand out, and at the same time lowered the ceilings for increased proportional.

公共区域及其他区域部分选用的是,达到视觉和声学舒适感,环绕2.5的声学效果,避免了纯粹办公材料的使用,更偏向一些本地的材料使用,寻找一些更加舒适的建筑材料,打造出温暖舒适的办公环境。

visual and acoustic comfort with 2.50 in common areas and circulation areas, avoiding purely office type materials and preferring domestic ones, as well as looking for a dialogue between more friendly materials, and the transfer of increased friendliness, comfort and visual warmth to the workplace.

我们希望打造出最大程度的视觉深度感,而不仅仅局限于楼层的透视图,但同时我们保留下了原始的建筑结构,采用玻璃材质, 从本质上为区域提供了视觉深度感,而不仅仅是将其转换为简单的封闭式的工作空间。

When it came to the distribution of space we also wanted to provide the maximum visual depth to all floors, and not constrain the perspectives of these floors, but to also be able to understand the dimensional volume of the original building using the glass spaces strategically located, in essence providing the area with visual depth and not converting it into simple airtight work spaces.

选用不同质地的材料来改造内部空间,同时保持建筑的简单性。

To transfer a domestic project in textures and in simplicity of forms, while working as simply as possible.

MORE: Alfred García Gotós

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish