Janosik展厅设计窗口/BoysPlayNice

感谢来自BoysPlayNice的分享

建筑师:Mjölk

项目地点:布拉格166

项目年份:2016

竣工年份:2017

项目规模:室内

项目面积:136平方米

图片来源:Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

合伙人:Klára Šůmová , Václav Dvořák

客户:Janošík / window and door design and manufacture 

窗口设计:Zdeněk Fránek, Maxim Velčovský, Jakub Janošík

Janošík 产品陈列室:

椅子:Ton

灯光:Bomma, Lasvit

花瓶:Dechem设计工作室

花卉:Plevel

Janošík 给我们留下印象的推销方式就是他们公司的视觉特征和广告里的最新产品,并接受了在布拉格改造他们餐厅的邀请。它位于第一共和国时期(1918年至1939年)一幢公寓的一楼;这些房间进行了多次翻修,并多次更换房客。实际上,它所所展示的其实是许多石膏板以及20世纪90年代的格子天花板和各种形状和颜色的地砖。

The way the Janošík Company promote themselves, be it their visual identity or advertising new products, made such an impression on us that we immediately accepted the offer to remodel their showroom in Prague. It is located on the ground floor of a block of flats from the period of the First Republic (1918–1939); The rooms had undergone a number of renovations and had changed tenants many times. And it REALLY showed. Lots of plasterboard, a grid ceiling from the 1990s and floor tiles of all shapes and colours.

一开始我们会见了负责改造的Jakub Janošik,我们强调了我们的主要宗旨:通过房子最初的结构来消除所有的额外层和限制样本展示的数量。我们不希望它只是一个满是窗户的房间——我们想把它变得更加朴素一些。

At the beginning we met with Jakub Janošík, who was in charge of the renovation, and we laid out the main objectives: to get to the original structure of the house by removing all the extra layers and to limit the number of samples on display. We did not want it to be just a room full of windows – we wanted to change it into something more homely.

结果很好。我们发现原来的混凝土板支撑着天花板,并藏在地砖下面,我们找到了原来的terazzo。原有的部分设计已经无法修复,因此不得不更换新的地板。

And it turned out pretty well. We uncovered the original concrete slabs supporting the ceiling and, hiding under the floor tiles, we found the original terazzo. Parts of the original parquetry were beyond repair and had to be replaced with new floor boards.

现在,整个展厅看起来更干净,布置得更好。内饰的浅色色调帮助展示的窗户脱颖而出。

Now, the entire showroom looks much cleaner and better-arranged. The light shades of the interior help the windows on display to stand out.

Jakub的愿望是坚持捷克设计与装饰以及。椅子是真正由TON设计的,灯是Bomma或Lasvit,来自Plevel花店的鲜花插在Dechem设计工作室的花瓶里。我们很开心我们有很多种选择,我们更高兴的是捷克公司更关心他们邀请顾客去的地方。

Jakub’s wish was to stick to Czech design with the furnishing as well. The chairs are genuine TON, the lights are Bomma or Lasvit, the flowers from the Plevel flower shop sit in vases from the Dechem Design Studio. We are happy to say there is a lot to choose from! We are even happier there are Czech companies that care about the places they invite their customers to.

在悬浮窗背后的空间,由设计师KláraŠůmová安装。传统的Moravian Wallachian木制鸽子代表历史和工艺,将瓦拉几亚的气氛和现象带到布拉格展示区。在窗户被做成的区域,用彩色的灯光来装饰。

In the space behind the Levitation window, there is an installation by the designer Klára Šůmová. The traditional Moravian Wallachian wooden dove represents history and craftsmanship, bringing the ambiance and the phenomenon of Wallachia to the Prague showroom. This simple greeting form the region the windows are being made in is underlined with a play of colourful lights.

 

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish