相逢在林海云巅/Kumar La Noce

住宅 室内设计

建筑项目名称:相逢在林海云巅

建筑公司:Kumar La Noce

地址:印度  喀拉拉邦   Thekkady

完成日期:2017年

建筑总面积(平方米或平方英尺):500平方米

首席建筑师:Bhavana Kumar, Nicola La Noce

建筑结构顾问:Manjunath & Co

建筑景观设计顾问:Earthline

照片:Vivek Muthuramalingam , Kumar La Noce, Salim Pushpanath 

Project name: Cardamom Club

Architect’s Firm: Kumar La Noce

Project location: Thekkady, Kerala, India

Completion Year: 2017

Gross Built Area (square meters or square foot): 500 sqm

Lead Architects:  Bhavana Kumar, Nicola La Noce

Structural Consultant : Manjunath & Co

Landscape Consultant : Earthline Consultants

Photo credits: Vivek Muthuramalingam , Kumar La Noce, Salim Pushpanath

该建筑周围种植了大量的豆蔻类的,多年生草本植物,地形比较陡峭,位于喀拉拉邦,Thekkady地区,一系列的木质空间,栖息在绿色植被的海洋。

Set a midst expansive Cardamom plantations on steep terrain area in Thekkady, Kerala, a set of cabins have been designed to nestle within a sea of green.

该建筑项目将作为小型的度假区,项目包含了五个独立的小木屋,一个户外泳池,配有相邻的阶梯式板,一处水疗馆,划分为三个相互关联的空间结构,全部设计为高处架空。

Responding to a brief for a boutique resort, the project includes five independent cabins, an outdoor pool with adjacent stepped decks and a spa block divided into three interconnected volumes all raised on stilts.

占地40平方米的木屋,地板直至木质天花板选用的是开放式的结构,在确保隐私性的同时,周边的景色一览无余。

The 40 sq.m cabins feature floor to ceiling wood framed openings that are composed and designed to enhance the impact of the dramatic views while ensuring privacy between the units.

木屋的结构为拓展式,增强了其与周边结构的连通。

The cabins open out to generous decks to embrace and experience the feeling of belonging to the surrounding plantation.

为了不影响周边的自然景色,建筑结构选择尽可能得轻质,构架尽可能得精致优美。

The structures are envisioned as light and elegant floating volumes in order not to disturb the natural harmony.

其结构是丰富的红色硬质木材,从可持续管理的种植园中获得。

They are crafted primarily out of rich reddish hardwood sourced from sustainably managed plantations.

建筑设计灵感源于当地一些古色古香的店铺,及其结构,并加以运用于当地的植被自然景观中,玻璃框架和简单的木质家具。

Inspiration comes from quaint shops and structures dotting the plantation landscape surrounding the property, which feature framed glass enclosures and simple wooden furnishing.

内部的空间比较小,其设计主要集中于屋内的摆设。

The interiors are minimal and yet sophisticated, keeping the focus on the dramatic setting.

手工柚木和藤条的家具,米色的纸质灯饰,与地板表面相呼应。

Hand crafted teak wood and rattan furniture and rice paper light fixtures complement the rich wood panelled surfaces.

浴室套间设计得比较紧凑,结构较简单一些,选用的是当地的黑色花岗岩,洗浴的区域选用的是玻璃框架,可看到室外的自然景色。

The ensuite bathroom is compact and raw, with locally sourced black granite counters and a shower area featuring a ‘porthole’ window framing the views beyond.

整体建筑设计,低调,奢华,优雅,将各元素之间平衡得恰到好处。

The overall design has been an exercise in balancing luxury and elegance with quietness and restraint.

MORE: Kumar La Noce

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish