MJN办公空间丨FF Design

原木+白,光影与线面的交织

如果说,香水是法国人的第二层皮肤

那么光,就是空间的第二次生命

集合了三个品牌的M.J.N.服装办公室

以白配木的形式让光成为空间的绝对主角

营造出轻松、自然的办公空间

在M.J.N.两层的办公室里

1层是员工的办公空间和洽谈区、服装展示区的所在

2层则以一个咖啡吧的形式

承担起了大部分的服装拍摄和公共活动

 

Log + white, the interweaving of light and shadow and the integration of line and surface

If the perfume is the second skin of the French,

the light is the second life of space.

M.J.N. clothing office that accommodates three brands,

in the form of log + white, makes light the one and only protagonist in the space,

creating a relaxed and natural office space.

There are two floors in M.J.N. office:

The first floor is where the workspace, negotiation area and clothing display area are located;

The second floor is a coffee bar where most of the costume photo-shooting and public events take place.

 

前台

白色的背景墙上简洁的Logo是公司唯一的说明

一目了然,说明内容也展现风格

些许木色点缀其中,不争不抢

带给人不染杂质的空间感受

白配木,不仅有放大空间的效果

还在不经意间,释放出一种令人安静的力量

这一对CP以对光线最天然的吸引

将空间感自然而言地呈现出来

Front Desk

The simple logo on the white background wall is the only description of the company.

It is clear and apparent to the eye, which also shows the style of the company.

A bit of wood color embellishes the space in a natural way,

and leaves a clean spatial experience.

Log + white, not only has the effect of enlarging the space,

but also inadvertently releases the power of stillness.

This pair is the most natural attraction for light,

and naturally presents the sense of space.

低饱和度的木和大面积的白隔绝了外界焦躁的情绪

使人们从忙碌的日常中沉静下来

被拉长的前台和入户的装饰墙面叠加起来

视觉更加连贯的同时也更为大气美观

同一色块上堆叠出错落的的层次感

背后的收纳柜体线条简单、实用精致

无过多装饰的墙面和空间

既保持了墙壁线条和层次感

又让室内格局更加通透

Wood color with low saturation and large area of white isolate the restlessness from outside world,

and calm people from their busy daily lives.

The elongated front desk and the decorative wall at reception area together

make it more coherent visually and more beautiful.

The piling of the same color blocks creates different layers.

The storage cabinet behind has simple lines and is practical and exquisite.

Walls and spaces without excessive decoration,

maintain the lines and layers of the wall on the one hand,

and make the indoor layout more open on the other hand.

前台背后的白墙上开了方孔

隐约可见通往二层的“秘密通道”

中间发光的柜体与楼梯间相互贯通

虚实结合的墙面让空间隔而不断

从通道处延伸的顶部灯带直通尽头

呈现出阔达疏旷的格局和通透的气度

前台的黑色管状吊线灯设计

恰如其分地补充了局部的照明光效

A square hole is opened in the white wall behind the front desk,

through which a “secret passage” to the second floor can vaguely be seen.

The luminous cabinet in the middle communicates with the stairwell.

The wall that combinates the virtual and the real makes the space separated, but still constant.

The light strip on the ceiling extends from the beginning to the end of the hall,

shows a wide and open pattern and atmosphere.

The design of the black tubular hanging light at the front desk

appropriately supplements the partial lighting effect.

 

办公区

办公区的绝对主角依然是纯洁的白

软膜天花的光从头顶洒落、

自然天光透过布帘纷纷映在纯白的柜体上

在室内形成不同层次的光影

不规则的椭圆上墙缀入一片纯白

让空间免于寡淡无味

形成简洁而轻松的办公氛围

另一侧收纳柜的移门上也全覆了软木板

延续白配木的撞色又撇清了黑白极简的呆板

Workspace

The dominant color of the workspace is still pure white.

The light of the soft film ceiling is scattered from the top of the head,

and natural skylights are reflected on the pure white cabinets through the curtains,

forming different levels of light and shadow indoors.

Irregular ellipse is decorated into the pure white wall,

freeing the space from dullness,

creating a simple and relaxed office atmosphere.

The sliding door of the storage cabinet on the other side is also covered with cork board,

keeping the contrasting color of white and wood, clearing the rigidity of black and white.

 

楼梯间

楼梯入门处的通道简洁明了

白色灯带和微微探出的绿意

指引着方向,轻松又明亮

配合木色环境的转变

右侧的墙体和窗框都用的原木材质

窗后的风景不仅是生机也是你的诗和远方

一路走来,就会发现楼梯前巧妙的窗景

所谓步步皆风景,不过如此

空间将行走与留白比例把握得恰到好处

只留下此处无声胜有声的空间感

伴随着木色、窗景和光影的点缀

默默支撑空间错落有致的层次

人在楼梯走,犹如一个移动的标签

不用过多累赘的元素

黑色线条描边强调了建筑的结构

同时也缓和了空间的单调之感

Staircase

The passageway at the entrance of the staircase is simple and clear:

White light strips and a bit of green are bright,

guiding the way in an easy manner.

In order to match the change of wood color environment,

the wall and window frame on the right are made of logs.

The scenery behind the window is vital and also poetic.

Along the way, you will find a clever design of window view in front of the stairs.

It is exactly that with every step, there is a different scenery.

The space balances the ratio of walking and blanking just right,

and only leaves a sense of space for imagination.

The wood color, window view and light and shadow

silently create and support different levels in the space.

People walking on the stairs are like a moving label.

There is no need for cumbersome elements.

Black lines emphasize the structure of the building,

and also eases the monotonous feeling of the space.

 

光线,就是最好的路径指引

对光影的应用是FF的拿手好戏

楼梯间一明一暗的对比

让上下两条通道都更立体、独立

楼梯台阶的下沿安装了暖光灯带

开灯时,白墙也被映衬着多了一丝温度

Light is the best route guide

The application of light and shadow is what FF is good at.

The contrast between light and dark in the stairwell

makes the upper and lower passageways more three-dimensional and independent.

Warm light strips are installed on the lower edge of the stairs.

When the light is turned on, a little bit of warmth is also shed on the white wall.

 

空间感

公共空间的连接不仅来自于通道

也是视觉呼应的连接

内外空间相映成趣

可以探身望外的内窗与楼梯空间相映成趣

演绎与外部世界对话的好奇心

楼梯间镜面的设计扩展了空间

也让想象力不断延伸

空间的连接使功能性充分发挥

趣味中也便利了楼上楼下的交流

Spaciousness

The connection of public spaces comes not only from the passages,

but it is also a visual connection.

The interior and exterior spaces are in harmony.

The indoor window through which one can lean out is in harmony with the staircase,

and also demonstrates the curiosity of having a conversation with the outside world.

The mirror design in the stairwell expands the space,

and also extends the imagination.

The connection of spaces makes full use of functionality.

There is fun, and the communication between upstairs and downstairs is also facilitated.

 

二层咖啡吧

公共办公的联通性

二楼的入口处是公司的置物区域

公司文件、个人水杯、茶饮,整齐收纳却也有更活泼的氛围

墙面陈列区摆放着不同造型的瓶瓶罐罐

凹槽的造型也为展示增添了不同色彩的背景

窗檐上设计了飘窗,增加空间的利用率

墙边可随意挪动的休闲桌椅也是入座率极高的位置

看书、喝茶聊天都是舒适又安静的角落

房顶、墙面、地面统一了位置一致的灯线

将空间进行了整体的分割

延展出空间流线型的视觉纵深体验

Coffee Bar on the Second Floor

The connectivity in public office.

The entrance on the second floor is the company’s storage area,

where company documents, personal drinking glasses and tea drinks are neatly stored but also there is a livelier atmosphere.

The display wall area is filled with bottles and cans of different shapes,

and the groove shape also adds a background of different shapes to the display.

A bay window is designed on the eaves to increase space utilization.

The casual tables and chairs that can be moved freely by the wall are also positions where people prefer to seat,

providing a comfortable and quiet corner for reading, drinking tea and chatting.

The roof, wall and floor are unified with the same line of lights,

dividing the whole space,

extending to a streamlined experience with visual depth.

原木色的地板作为通道和休闲区域

白色的地板区作为工作区

通过不同区域的材质和色调变化

完成功能的转换与联通

洽谈区、水吧台齐整有序的排列

以大幅纯净的原木调营造强烈的视觉感

构筑出一个自由开放的场所

面对茶水区的位置设计了面向通道的座椅

即便有通道相隔

依旧是一个方便沟通、氛围舒适的茶水间

从一个方向纵观

是区分明显的小区域,也是方便沟通开放式大区域

Wood-colored floor as passage and leisure area,

and white floor area as working area,

complete the conversion and connection of functions,

with changes in materials and tones in different areas.

Negotiation area and water bar are arranged in order,

creating a strong visual sense with a pure log tone covered in a large area.

building a free and open place.

Seats facing the aisle are designed right across the pantry.

Even if the aisle separates two zones,

it is still a pantry with convenient communication and comfortable atmosphere.

Looking from one direction,

it is a small area that is distinguishable, but also an open area that facilitates communication.

窗边的自然光线让室内光源充足

也让环境明暗充满了节奏感

玻璃隔断前是小型的会议交流区

不仅是正式场合的会谈区域

也是休息时间茶话会的最佳地点

造型简单的褐色方桌也是兼备实用与颜值

深度洽谈区呈半私密状摆陈

以玻璃隔断为界区隔于其他功能分区

深浅色均衡分布,烘托出柔和沉静的舒适氛围

一个半开放的深谈空间场景搭建完成

Natural light by the window allows sufficient indoor light source,

which also makes the light and dark in the space full of rhythm.

Before the glass partition there is a small meeting area,

which is not just a formal meeting area,

but also the best place for tea breaks.

The simple brown square table is also practical and beautiful.

The in-depth negotiation area is displayed in a semi-private manner,

and separated from other functional areas with a glass partition.

The light and dark colors are evenly distributed to create a soft, quiet and comfortable atmosphere.

A semi-open in-depth negotiation space is set up.

顶天立地的黑色线条

打破了大面积的白色空间

让开阔感与立体效果被强调、放大

不同于常规的公司会议室

这里的区域更像是一间小型的剧场

靠内的侧墙采用了镜面

既是装饰,也能反射光线

利用折射的原理将其他空间的光线引入

使房间的视觉感得到提亮

Upright black lines

break the space with large white color,

emphasizing and enlarging the sense of spaciousness and three-dimensional effect.

Different from the regular meeting room in a company,

the area here is more like a small theater.

The inner side wall is equipped with mirrors,

which is both decorative and light reflective.

It introduces light from other spaces with principle of refraction,

brightening the room.

三层高台阶承担着休息的座位功能

随意的放着一排排的亚麻色坐垫

随时都可以进行一场分享活动或者脑爆会议

进入空间后,照映着影像

犹如一幅会自由变化、充满趣味的作品

无声地讲述互动空间里的故事

M.J.N.的全新办公空间

在科学、愉悦的办公布局中使空间与人拥有更多的连结性

以充满艺术感的设计、丰富多彩的环境

促进思想碰撞的活跃氛围

构建出更适合想象的创新空间~

Three-level steps are resting seats.

Randomly placed rows of linen cushions

are ready for a sharing event or brainstorming meeting at any time.

After entering the space, the image is reflected,

like a work that will change freely and full of fun,

that silently tells the story in the interactive space.

M.J.N.’s new office space

makes the space and people more connected in a scientific and pleasant office layout.

With artistic design and colorful environment,

it creates an active atmosphere that promotes exchange of ideas,

and an innovative space that is more suitable for imagination.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish