公寓改造Musico Iturbi,西班牙/ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE

公寓 改造

感谢来自ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE的分享

项目:西班牙,瓦伦西亚MUSICO ITURBI

建筑师:ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE

承包商:SEOP CONSTRUCCIONES

Project: MUSICO ITURBI, VALENCIA, SPAIN, 2017

Architect: ROBERTO DI DONATO ARCHITECTURE

Contractor: SEOP CONSTRUCCIONES

在2017年,罗伯托·迪·多纳托(Roberto Di Donato)的建筑完成了对位于巴伦西亚市中心20世纪早期的一栋公寓单元的富有挑战性的翻修。

In 2017 Roberto Di Donato Architecture completed the challenging renovation of an apartment unit located in an early 20th century listed building in the heart of Valencia.

公寓被荒废多年后已是一座空壳,然而它被客户购买会有许多被创造的机会,同时也给设计团队带来了挑战。

After many years in state of abandon, the apartment was an empty shell when it was bought by the client, creating numerous opportunities but also challenges to the design team.

在这个项目的指导下,我们的目标是创造独特而又流畅的现代生活空间,几乎不影响现有的结构。我们采用非传统的内部隔墙以实现空间内部的互通性,创建良好的视觉联系。

The approach to the project was guided by the ambition to create distinct, yet fluid, modern living spaces almost leaving undisturbed the existing structure. “We opted to introduce non-conventional partition walls, making the entire depth of the space visible and interconnected”.

公寓内部空间流动性较强,卧室与客厅由两根高木墙分割。除作为空间隔层外该木墙还藏有两个一处和三扇活动门,为空间在保守与开放之间的转换提供多种可能。

The space is constantly flowing from one area to the other, with the separation between night and day areas provided by two tall wooden elements. These custom designed elements also contain the bedroom wardrobes and three sets of doors allowing varying degrees of privacy.

天花板的高度也被认为是装修中特别有价值的元素。屋顶的结构被修复并保持充分暴露,新设计的任何元素都无法与之接触,强调对过去的尊重,同时也能充分感受到公寓的空间感和体积感。

The ceiling height was also deemed a particularly valuable element in the renovation. The structure of the roof was restored and kept fully exposed, no element of the new design gets in contact with it, underlining the respect for the past and also enabling the full sense of space and volume of the apartment to be perceived.

另一个强调特殊质量的工具是设计元素的“方向”。所有新的建筑元素都在空间中引入了一个强大而清晰的方向。木制的衣橱,白色窗帘以及高高的梯子,突出了空间的垂直性。较长的厨房工作台,白色石膏板台面和横向灯饰则强调了空间的横向感知体验。

One more tool utilized to emphasize the special quality is the “direction” of the design elements. All the new construction elements have been introduced with a strong and clear direction in space. The wooden wardrobes, the full-height white curtains, and the tall ladder are accentuating the verticality of the space. In turn, the long kitchen worktop, the white plasterboard pedestal and its line of light are enhancing the horizontal dimension.

在空间的高效利用和造价的合理控制之下,该项目成功地引入了一种现代设计语言,同时增强了旧空间的特性和重要性。通过介入必要的空间功能,原公寓的劣势得到改善,而原建筑的历史性也得以在现代环境中延续。

With a reduced space, brief and budget, the project succeeded in introducing a contemporary design language, while enhancing the character and the materiality of the old space. By only adding essential new features, “wounds” and layers of transformations over the years were carefully retained and displayed to enhance the sense of continuity with the building’s history.

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish