曼谷Ngamwong-wan44.公寓改造/FATTSTUDIO

室内设计 改造

项目:Ngamwong-wan 44.的改造

地点:曼谷 Ngamwongwan44, Nagmwongwan Road

泰国建筑:FATTSTUDIO

主管:Wattikon Kosonkit 

项目:室内 

设计师:Wipada Simthamnimit

设计团队:Aphinat Jongphianmungmat Supanna Chanpensri

面积:90平方米

项目年份:2016年初

摄影师:Ketsiree Wongwan 

PROJECT: The renovation of Ngamwong-wan 44.

Location : Ngamwongwan44, Nagmwongwan Road, Bangkok

Thailand Architect : FATTSTUDIO

Director: Wattikon Kosonkit

Project: interoir

designer: Wipada Simthamnimit

Design team : Aphinat Jongphianmungmat Supanna Chanpensri

Area: 90 Sqm.

projectYear : early 2016

Photographer : Ketsiree Wongwan

在2016年初,一对年轻夫妇打算结婚,所以他们决定装修丈夫姐姐90平方米的卧室来作为他们新生活的开始。该公寓分上下两层,其中上层面积为20平方米,下层面积70平方米。以上为中间层。但是我们的客户对生活区和卧室的需求我们以前不知道的装修风格。

In early 2016, young couple plan to get married so they had decided to renovatehusband’s sister’s bedroom. The project started with how to manage the 90 square meters area,70 Sqm. on main floor and another 20 Sqm. above as mezzanine. Our clients required livingarea and bedroom with decoration style which we haven’t known it before.

在重建和妥善处理之前,设计师决定将该公寓现有的大部分装饰移除,仅保留原先公寓内的木质地板。这个转变的主要思想是如何处理上面的八边形夹层,因为在这个需求中它将是一个被用于收藏所有的绘画和衣柜的空间,这与之前所要求的空间和风格没有关系。

The existing huge bedroom’s ornament was demolished. Only wooden floor finished that had been kept before It was rebuilt and treated properly. The main idea of the transformation is how to deal with the octagon mezzanine above because in the requirement It will be space for collecting all painting and space of wardrobe that didn’t relate with space and style which had required before.

首先,我们决定在房间的较长一侧设置三个衣柜,然后我们有27平方米的会议室,他们,高8米并被分成3部分。在衣柜的中间被设计用来展示衣服,周围是火山灰色的石头,从入口门分开。在我们经过了精密的关系后,完美的设计为其他墙壁摆放画作和艺术品提供了更多空间。

First of all, we decided to address three wardrobes at long side of the room then we has 27 square meeting and they has 800 millimeter depth which was separated to 3 part of its. In the middle of wardrobe wall, was designed to be display clothes and surround with volcanic grey stone which break apart from entrance door. After we managed the closet, the other walls were ready for provided for painting nor picture frames which be placed in future.

在那之后,楼梯采用螺旋楼梯设计而不是原来的那个线性楼梯,因为我们必须扩大客厅的空间,增加楼下的展示墙,这就是为什么要移除电视背景墙。因此直到阁楼的天花板和新的楼梯扩大了钢框架窗的面积,也被定义为八角形墙的突出部分。

After that the spiral staircase was design instead of the old one that linear stair. The reason why the existing star had to be removed is we have to expand space for living room and increase display wall from lower floor until mezzanine ceiling and the new stair will be defined as the highlight of octagon wall which was expand area for steel frames windows both of stories.

裸露在外的木质天花板在八边形客厅原天花板被移除之后令人感到惊讶。我们决定把它仔细地拆开来处理,最后把它妥善地放回原处。这绝无仅有的天花板装饰,令居住空间获得了超乎想象的独特氛围,也成就了客厅与卧室环境的强烈对比。

The wooden ceiling in the octagon hall was surprising things that didn’t expect before the construction. They were found when while contractor was removing existing ceiling. We decided to uninstall its carefully for treatment and return it properly in the end. The surpassing ceiling effect to mood of living space more over than expectation and increasing contrast between living room and bedroom atmosphere.

尽管项目面积小,但设计和施工的过程已经有两年多了,根据形势和客户的新要求进行了越来越多的修改。如果2016年出炉的大厨公寓的装修是绅士,那么这个项目可能是一位年轻的女士,她已经做好了未来做淑女的准备。

Even the project has tiny area but the process of design and construction had more than two years, It had been revised more and more according to situation and adapting by new requirement from clients. If the renovation of Chef condo which were published in 2016 is gentleman, this project could be a young lady who has been prepared to be lady in future.

▼结构图     Structure diagram

▼平面图     Plan

▼剖面图     Section

MORE: FATTSTUDIO

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish