托格格勒霍夫苹果酒店:盛开时代| noa*

正如那句古老的谚语所说,有其父必有其子。在南蒂罗尔(South Tyrol),萨尔托斯(Saltaus),Apfelhotel的年轻新一代业主秉持了其传统文化的同时,对酒店进行改造。noa*的新颖的设计唤醒了这个历史悠久的酒店的复古魅力,为每一位下榻该酒店的客人提供了感官的极致体验,以及共享绿洲的惬意时刻。

As the age-old adage goes, the apple doesn’t fall far from the tree. In South Tyrol, Saltaus, Apfelhotel’s young new generation of owners are breaking new ground while staying true to their traditional roots. noa*’s novel design and architecture evokes the vintage charm of this historical hotel while creating an oasis for the senses and shared moments.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

苹果起源于哈萨克斯坦,被罗马人带到南蒂罗尔,这段历史对于该地区之后的文化景观的演变至关重要。托尔格勒霍夫位于帕塞耶山谷的入口处,它深深扎根于经典的苹果栽培文化中。随着时间的推移,它成为人们流连忘返、与欣赏美景的地方。

The apple, a fruit that originated in Kazakhstan and was brought to South Tyrol by the Romans, is central to the region’s cultural landscape. The Torgglerhof lies at the mouth of the Passeier Valley, its roots run deep in classic apple cultivation culture. Over time, it became a spot for people wanting to linger, connect, and soak up the scenic views.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

Apfelhote-托格格勒霍夫苹果酒店由此建成。它既成为了一个旅游目的地,同时也成为了为游客提供各类度假美食和最佳假日体验的所在。

It’s here that the Apfelhotel (eng. Applehotel) was built, and it has since become both an outing destination and an insider tip for guests looking for a holiday treat and special getaway – with scrumptious architecture.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

生根发芽的想法
AN IDEA TAKES ROOT

 

2014年,noa *赢得了以旨在扩展现有酒店结构的设计竞赛。该设计分几个阶段实施。在2016年,主建筑、餐厅以及旧谷仓被拆除并进行改造。

In 2014, noa* won a design competition for expanding the hotel’s existing structure, which was implemented in several stages. In 2016, the main building with the restaurant as well as the old barn were dismantled and stripped back for conversion.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

在谷仓原来立面的后部,也是在客房下面,可看到Apfelhotel用自家种植的苹果和其他地方特产制作的各种美食。先前已经建成的,原名“Apfelsauna”英文被翻译为“苹果桑拿房”(Applesauna),而在noa *接手之后,其被扩展成为具有整合了广泛健康性和休憩化景观,并将其作为首要特征的空间。

Behind the original façade of the barn, beneath the guest rooms, you’ll find Apfelhotel’s production of various delicacies from their home-grown apples as well as other local specialties. The Apfelsauna (eng. Applesauna) was completed as the first feature of a spacious wellness and relaxation landscape, which has now been expanded.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

到2020年为止,酒店为旅客建造了18间新套房,且每套房间都经过十分精心的设计,以适应农家院的景观结构,同时与乡村环境相辅相成。设计师特别强调要保留农舍整体的质朴天然的特征和规模。

In 2020, 18 new suites were built for guests and carefully designed to fit into the farmyard’s landscape structure while complementing the rural surroundings. A special emphasis was placed on preserving the characteristic of the farmhouse ensemble and maintaining its scale.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

作为该乡村发展的核心杰作,noa*设计了一个以模仿现代主义花园概念打造的养生区,它如同一颗“绿色心脏”——就像苹果形的桑拿浴室一样,以一种流畅而柔软的姿态充分融入自然景观之中。

As the central masterpiece of this rural development, noa* designed a wellness area with architecture and greenery that resemble a modern lush garden. A kind of “green heart” that, like the apple-shaped sauna, integrates smoothly and fully into the landscape.

 

洋溢着对生命的爱
OVERFLOWING LOVE OF LIFE

 

新开业的健康设施——同时也是酒店的新亮点——它如同一颗“绿色心脏”——就像苹果形的桑拿浴室一样,以一种流畅而柔软的姿态充分融入自然景观之中。

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

 

相反,它彻底融入了自然的绿色斜坡。设计师用旧木制成的令人经验的入口。在这里,在地表和地下之间的空隙之间,“浸入”一词被赋予了更多元也是更深刻的内容和意义。另一方面,养生区的南侧,以玻璃和钢制外墙作为立面,被消隐于屋顶丰茂的绿化层之下。香气四溢的茉莉缓缓爬上钢制顶棚,攀援直至开阔的天空,让人联想到现代苹果种植中所使用的支撑结构。

The newly opened wellness facility – the hotel’s new centrepiece – has no Northside facade, instead, it blends into a natural green slope so that the building can hardly be seen. The entrance to the new spa is a curved semi-exposed concrete shell that tucks into the landscape and is designed with a stunning portal made from old wood. Here, in the interface between the surface and subsurface, the word immersion takes on a meaning of its own. The Southside of the wellness area, on the other hand, opens up with a glass and steel facade that vanishes underneath a blanket of rooftop greenery. The steel canopy, on which fragrant jasmine flowers will climb, protrudes upwards into the open sky, reminiscent of the holding structures used in modern apple cultivation.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

 

被视为新的养生区的“Brunnenhaus,又名“水井屋” (Water Well House),它在很大程度上隐藏在视线之外:整个结构覆盖着一层泥土和植物,以一种友好的自然方式融合至植物的根层。水疗中心设有一个由天然石材制成的中央饮水喷泉,和一个宽敞的休息区的开放式壁植物墙延伸到户外,泳池的部分框架是紫花苜蓿变质片麻岩构成。在水边与周围开放空间相交的地方,框架溶解,呈现一种逐渐“溶解”的状态,从而于视觉上形成一种近乎无限的边缘并与周遭景观相连。

Much of the Brunnenhaus, (eng. Water Well House), as the new wellness area is also called, is largely hidden from sight: the entire structure is covered with a layer of earth and plants, designed to blend naturally into the bottom of the hill and thus merge into the landscape. The spa boasts a central drinking fountain made from natural-stone and an open fireplace in a spacious lounge area, which leads onto the showers, changing rooms, and beauty and massage rooms. The indoor-outdoor pool stretches out to the outdoors through the overgrown green façade and is partially framed with Lucerne metamorphic gneiss rock. The framing dissolves where the water edge meets the surrounding open space to visually connect with the landscape in an infinity edge.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

 

 

夏娃的花园
FLOWERING PLACES

 

酒店较高楼层是成人专用区域,设有桑拿休息室、休闲室、芬兰桑拿和蒸汽浴,以及可户外淋浴的露台。芬兰桑拿浴室能让人们实现梦幻般的感官体验,它有水平弯曲的木条和宽大的玻璃窗,它提供了户外和苹果田的风景。

The upper floor is an area for adults only – it features a sauna lounge, relaxation room, and a Finnish sauna and steam bath and an adjacent terrace where guests can refresh with an outdoor shower. The Finnish sauna is a dream for the senses, with its horizontally curved wooden slats and generous glazed windows, it offers a scenic view of the outdoors and apple fields.

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

 

蒸汽浴室类似洞穴,由于天花板向房间中心倾斜,可以使上升气流所凝结的水滴自行聚集于陶罐中。休闲室被外立面的绿植覆盖,提供了壮观的山谷景观。此外,花园中的桑拿浴室可以通过一个弯曲的开放式楼梯到达,楼梯的两侧是裸露的混凝土外壳。

The steam bath has a cave-like character, with droplets collected in a clay pot due to the ceiling that inclines towards the room’s centre. The relaxation room offers a spectacular view of the valley through the greenery of its facade cladding. The Apfelsauna in the garden can be reached via a curved open staircase, which is flanked by the exposed concrete shell.

 

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

△ 托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 养生区

 

开花的地方
FLOWERING PLACES

 

新的花园套房建在酒店的东侧:三个独立的建筑,共18间客房横跨三层。鞍形屋顶则巧妙地融合了周围环境的建筑语言,立面则是将传统与现代美学合二为一。建筑物的外壳被故意保持暗色调,以颂扬和纪念本地谷仓房屋的传统特征。与此同时,作为经典木支柱的改造创造,呈现出来的木质棱形图案,赋予了这三座建筑一种明显的现代风格。

The new garden suites were constructed on the hotel’s East-facing side: three independent buildings with a total of 18 guest rooms across three floors. The saddle roofs absorb the architectural language of their surroundings and the façade blends tradition with modern aesthetics. The buildings’ outer shell has been deliberately kept dark in an ode to the traditional character of a barn house. Meanwhile, a wooden rhombus pattern – created as a transformation of classic wooden struts – gives the three buildings an unmistakably modern flair.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof

 

建筑一楼的套房与地形融为一体。入口和相邻的浴室后面是起居室和睡眠区,后者连接到前面的露台。在养生区也可看到豪华秋千吊床,处处充斥着闲适的乡村氛围。自然和地域特征在室内设计中起着重要的作用——木质覆层,铣削和粗天然纤维材料被应用于它的整个内部装饰中,如线一样贯穿所有房间。通风的露台由室外的亚麻窗帘隔开。

The suites on the ground floor blend into the topography. The entrance and adjacent bathroom are followed by a living and sleeping area which connects out onto the front terrace. Luxurious swinging hammocks with fluffy pillows, which are also seen in the wellness area, lend a relaxed, country flair. Nature and the characteristics of the region play an important role in the interior design. Wood cladding, milling, and coarse natural fibres are used throughout the entire inner decor – the materials run like a thread through all the rooms. The airy terraces are separated with an outdoor linen curtain.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 

 

 

非凡的元素融合
EVERYTHING BUT ORDINARY

在地面和一层,有四间宽敞的客房和两间外置套房,且两个套房里都各有一个独立的睡觉角落,供儿童嬉戏或休息。在套房中,落地窗的设计可供客人欣赏这一片辽阔的田园风光全景,感受到自在的田园生活,享受如同在自己家中一般的温馨和惬意。

On the ground and the first floor, there are four spacious guest rooms and two outer laying suites, which have a separate sleeping corner for children to play and sleep in. In the suites, the large windows offer a panoramic view of the idyllic landscape, and the feeling of living in and enjoying your own home.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 客房区

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 客房区

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 客房区

 

阁楼的山墙被恰到好处地布置成沉静的艺术画廊。内部楼梯从套房通向画廊,阶梯状的家具也提供了存储空间。设计师通过对每个房间设计细节的精心关注,从而创造出一种独特的氛围——特别设计的金属扶手等元素,将美感和功能完美地结合在一起。

The attic gables are perfectly utilized to accommodate a sleeping gallery. An internal staircase leads from the suites up to the galleries, where step-shaped furniture also offers storage space. In every room, a unique atmosphere is created by meticulous attention to detail in design – with elements such as the metal banister purpose-built to wonderfully combine aesthetics and function.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 客房区

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 客房区

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 客房区

 

历史的延续
CONTINUATION OF HISTORY

 

当来访者绕过旧谷仓和令人印象深刻的40岁的老垂柳,会到达酒店的主楼——这里是一切旅程的伊始。酒店的餐厅近年来受到了来自世界各地的客人的特别欢迎。如今,餐厅的面积已经延伸到花园凉亭,从而创建了两不同功能的区域: 封闭的加热式顶篷,和开放式顶篷,这些遮篷围绕着一系列形色各异大小不同的广场,而聚集成簇。灰棕色铝质顶棚的设计与温暖的灰色地砖相协调,同时与主体建筑的灰泥和木材形成鲜明对比。

If you bypass the old barn and the impressive 40-year-old weeping willow, you’ll arrive at the hotel’s main building – the place where everything started. The hotel’s restaurant, which in recent years has gained particular popularity by guests coming from near and far, has expanded to include pavilions that roll out onto the garden. Two areas were created: closed, heated canopies, followed by open canopies with shading options grouped in clusters around a piazza of sorts. The grey-brown aluminium of the canopies is designed to harmonise with the warm grey floor tiles while contrasting with the main building’s plaster and wood.

 

更好的胃口
APPETITE FOR MORE

 

餐厅扩展设计的概念围绕着三个不同高度的房间或“立方体”的原则。室内装饰基于现代冬季花园的主题和氛围:天花板提供了一个独特的结构,植物和照明可以按喜好灵活悬挂。

The concept of the restaurant’s expansion design centres around the principle of three rooms or “cubes” with differing heights. The inner decor is based on the theme and mood of a modern winter garden: the ceiling offers a unique structure on which plants and lighting can be flexibly hung.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 餐厅区

 

开放空间被松散的老式橱柜和从地板到天花板的透水书架分隔开来。这些书架既可以作为一个透明房间的隔板,也是一个收藏烹饪艺术文献的图书馆。这些巧妙的设计营造了一个舒适和诱人的餐厅氛围。天然的泉水喷泉不仅可作空间的点缀,同时也是夏天“提神”的饮品。

The open space is divided by loose old-styled cupboards and floor-to- ceiling permeable shelves. These shelves function as a transparent room divider, a presentation area for the hotel’s self-made products and as a library stocked with literature on culinary arts. These features create a cosy and inviting living room atmosphere. A natural spring water fountain allows for a refreshing drink.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 餐厅区

 

此外,还有一个独特的亮点——这里没有经典的自助餐。取而代之的是,客人被邀请在一个复古长凳上大享美食。在另一个独立的雅座空间里,带有可固定可移动元件的家具,经过特别设计,可以为人们提供不同类型烹调的冷热美食,也可以用来品酒或食物。

And as a unique highlight – there’s no classic buffet. Instead, guests are invited to tuck into treats displayed on an old planning bench, while in a séparée, a specially designed piece of furniture with fixed and mobile elements provides chilled and warm culinary delights, and can also be used for wine or food tastings.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 餐厅区

 

光线充足的客房里的桌椅也打破了通常的刻板印象,通过将圆和角几何形象的混合陈列,以更生动和谐地方式呈现给客人们。

Even the tables and chairs in the light-flooded guest-rooms defy the usual stereotype, with a lively mixture of round and angular displays.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof – 餐厅区

 

整个项目反映了其家族拥有者的天性和热情,他们的目的是让每位来此居住的旅客拥有宾至如归的感觉。noa*通过出色的设计,不但使建筑与周围环境和谐的融为一体,且完美呈现了该地的历史人文。人们能从这座建筑中看到它所代表的自然,设计和文化——这个苹果酒店传承了自己特有的时代标签,且创造了一个辨识度极高的建筑身份。

The entire Apfelhotel project reflects the nature and passion of its family-owners, whose aim is to make people feel truly at home, rather than like a hotel guest. Together with noa*, the architecture was created with a great sense of integrity towards this special place, which becomes a unit with nature, ties in with its history, and maintains its own identity through applied design – where occasionally, glimpses of the apple can be seen in the surrounding nature and design.

 

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 总平面图

△  托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 一楼平面图

△  托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 二楼平面图

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 三楼平面图

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 侧视图(西)

托格格勒霍夫苹果酒店Apfelhotel Torgglerhof 养生区剖面图

项目基本信息

设计公司:noa*

项目位置:萨尔陶斯,圣马丁(意大利)

完成年份:2020,五月

面积:2.890 平方米

摄影支持:AlexFilz

 

Architects: noa*

Location:Saltaus, St. Martin imPasseier (Italy)

Completion:May 2020

Surfacearea:2.890 sqm

Photographs:Alex Filz

zh_CN简体中文