融创·云玺湾体验中心丨深圳市零次方空间设计有限公司 

呼吸 · 通透

《老子》有言:上善若水,水善利万物而不争,处众人之所恶,故几于道。在每一个中国人心中都有一汪清泉,展示中心运用沉浸式体验,在空间里创造了一片水波盈盈,水纹随着指尖荡漾出动人的涟漪,将宾客体验升华为一场全沉浸式的感官盛宴。

“Lao Tzu” has a saying: if good is good, water is good and everything is good, without contention. In the hearts of every Chinese, there is Wang Qingquan. The exhibition center uses an immersive experience to create a wave of water in the space. The water ripples ripple with the fingertips, elevating the guest experience into a fully immersive experience. A feast for the senses.

融创·云玺湾位于东莞沙田,一座大湾区中心城市,厚重的历史与现代时尚并存。在设计的过程中,为了匹配城市的独特性格,设计师在对展示中心采取了平面上非对称的传统形式,同时采用移位,穿插等处理手法,主张自由流动空间的现代艺术展现手法,带给宾客新体验。

SANCTUARY BAY is located in Shatian, Dongguan, a central city in the Greater Bay Area, with a heavy history and modern fashion. In the process of designing, in order to match the unique character of the city, the designer adopted the traditional asymmetrical form on the display center, while adopting the methods of shifting, interspersing and other processing methods, and advocating free flowing space for modern art display methods Give guests a new experience.

本案秉承密斯·凡德罗“少即是多”的建筑设计哲学,加之魔方解构与重组的灵感,致力于通过室内外的交错融合打造充满潜力的流动空间,呈现出一个沉浸式场景的社交体验中心。

This case is inherited by Mies van der Rohe’s “less is more” architectural design philosophy, coupled with the inspiration of the Rubik’s cube deconstruction and restructuring. The case hopes to create a potential mobile space through the integration of indoor and outdoor, presenting a social experience center of immersive scenes.

品牌展示区,现代而不失格调,无赘饰却留下无限遐想。通透的视觉空间在入口展现出无限延伸的感受,由水晶砖墙带来的自然光感投射,阳光和蓝色相印成辉,宛如海浪点缀,犹如一阵阵海风拂面,微暖的气息令人舒畅。

The brand display area is modern without losing style, leaving no reveries without ornaments. The transparent visual space exhibits an infinitely extended feeling at the entrance. The natural light projection brought by the crystal brick wall, the sunlight and blue are printed to shine, just like the waves embellished, like a wave of sea breeze, the slightly warm atmosphere Comfortable.

进入展厅由灯光指引,流动的灯光线条为空间提升现代科技感。移步换景,豁然开朗,连绵不绝的一抹淡蓝灯光动线将各功能分区有序贯穿,视觉特色的多元层次由此呈现。

Stepping into the scene, suddenly and cheerfully, the endless stream of light blue lights move the functions into sections in an orderly manner, and the multiple levels of visual features are presented.

沙盘造型如一个流动变化的魔方,透光罩为幻彩亚克力材质,其随观者视线流转而变换的丰富色彩,进一步提升空灵意境,艺术质感的格调跃然而出。

The shape of the sand table is like a Rubik’s cube with a flowing change. The translucent cover is made of illusion acrylic material, and the artistic texture of the style jumps out.

洽谈区顶端延续沙盘区的手法,板材使用上更为克制,注重材料与空间的逻辑关系、内外一体及材料自身的表现力。侧边起隔断作用的中空墙面内闪烁的壁炉火苗使整个空间更具动感。

The top of the negotiation area continues the practice of the sand table. More restraint in the use of the board. Focus on the logical relationship between materials and space and the expressive power of the material itself.

洽谈区如水纹般的透光层板为空间带来的光感让宾客感受到阳光的温度,给宾客温馨舒适的极佳体验。圆形的水晶茶几呈现出深海般的晕染色泽,更立体的营造了充满艺术观感的视觉空间。气泡样式的异形摆件跟随着一天之中阳光的变化反射出如宝石一般的剔透光景。

The light-transmitting laminates in the negotiating area bring light to the space so that guests can feel the temperature of the sun, giving guests a warm and comfortable experience. The round crystal coffee table presents a deep sea-like halo stain, and creates a three-dimensional visual space full of artistic perception. The bubble-shaped special-shaped ornaments reflect the translucent scenery like a gemstone following the change of the sun during the day.

过道的墙面互动艺术装置增添了趣味性及梦幻感,利用视错原理,使人仿佛置身绚烂的光影世界。

The aisle wall interactive art installation adds fun and dreams. Using the principle of visual error, it makes people feel like they are in the world of light and shadow.

体验中心的每一处细节的展现,内容并不厚重,却无不体现精巧、时尚的简约之美。设计师在艺术中探求文化渊源,让艺术更生活、更现代、更上品,极大地提升了整个空间的质感。

Each detail display is not heavy, but it reflects the beauty of exquisite, stylish simplicity. The designer explores cultural origins in art, making art more living, more modern, and better, which greatly enhances the texture of the entire space.

 

平 面 图

解 构 图

项 目 名 称 : 融创·云玺湾体验中心

项 目 地 址 : 广东省东莞市虎门港管委会(东莞海事局附近)

项 目 面 积 : 1200平米

完 成 时 间 : 2019年 10月

开   发   商 : 融创地产

设 计 机 构 : 深圳市零次方空间设计有限公司

陈 设 机 构:深圳华墨国际设计有限公司

摄   影   师 :文耀  康辉

视 频 拍 摄 :乐在摄影

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish