涩谷公寓201,202/Hiroyuki Ogawa Architects Inc

公寓 室内设计 日本

感谢来自Hiroyuki Ogawa Architects Inc的分享

地址:日本 东京 涩谷区

设计师:Hiroyuki Ogawa Architects Inc

承包商:TANKS

楼层面积:61平方米(每层)

图片:Kaku Ohtaki

Location:Shibuya Tokyo Japan

Designer:Hiroyuki Ogawa Architects Inc

Contractor:TANKS

Floor area:61 ㎡ (each)

Photo:Kaku Ohtaki

我们整修了位于东京  涩谷区的公寓,将其改造为可供游客休息的建筑空间。

We renovated our apartment building in Shibuya, Tokyo for vacation rental services such as AirBnB.

我们想要带给来此的客人不同的体验,可以有一处暂时远离城市喧嚣的地方,干净整洁,愉快舒适得享受旅行,而这里的地理位置可谓是绝佳的,位于亚洲最前沿的商业区域内。

We designed this space so that it will be a clean, quiet place for rest, opposite from the feeling of the city its located in and for tourists who will be enjoying all the excitement of Shibuya, one of the most cutting-edge downtown areas in Asia.

201

与传统酒店相比,住宅式的房屋,可以使游客停留时间更长些,我们在厨房及其他区域放置了一些基础的物品,这些物品与我们家中常备的物品无异,只为使游客体会到家的温暖。

Because a vacation rental involves guests staying longer than in a traditional hotel, the kitchen and other such areas are equipped with the same facilities one would find in a regular home ine line with our guests’ requests.

此外,白色的餐桌,其一角固定在天花板上,整体看起来像是悬浮在空中。白色沙发镶嵌入墙体内,为游客提供一处安静冥想的空间。

However, the white table suspended from the ceiling creates a sense of floating mystery in the space, and the benches carved into the walls like a cave provide a sense of calm and relaxation.

加入这些特殊元素,只为带给旅客不一样的度假体验。

Our goal in this design is to provide such special elements in order to increase the excitement and enjoyment for our guests and to let them experience things they never would in a normal home.

202

整体房屋建筑空间像是一个洞穴,墙体和天花板选用的是深色石膏。

The entire room is designed to be a quiet space like a cave by finishing the walls and ceilings in a dark-colored plaster.

主楼层设计为不同的高度,其上铺设地毯,打造出舒适的休息空间。

The raised floor one step up from the main floor has been covered with a soft, plump carpet to be a comfortable resting space.

墙面上安装的霓虹灯,提醒人们此刻是身处在城市内的繁华都市圈。

Neon lights are mounted on the walls, reminding guests of the exciting experiences they will have in the city of Shibuya.

MORE: Hiroyuki Ogawa Architects Inc

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish