Woodco 新总部/iarchitects

室内 办公空间

感谢来自iarchitects的分享

年份:2014―2018

面积: 2000平方米

客户:Woodco

建筑设计项目:iarchitects (Davide Cumini, Francesco D’Asero, Pietro Perego)

项目负责人:Davide Cumini

合作人:arch. Erik Mainardis, Arch. Bruno Minichini

摄影:© Claudia Calegari

Year: 2014-2018

Area: 2000 square meters

Client: Woodco

Architectural project: iarchitects (Davide Cumini, Francesco D’Asero, Pietro Perego)

Project leader: Davide Cumini

Collaborators: arch. Erik Mainardis, Arch. Bruno Minichini

photo: © Claudia Calegari

iarchitects设计了位于意大利北部特伦托的Woodco 新总部,Woodco Heaquarter是一家位于意大利北部的公司。

iarchitects designed the new Woodco Heaquarter in Trento a company located in northern Italy   realizing wooden floors.

客户要求新的办公室和工作间,同时也要展现出公司的新形象。

The client asked for new offices and workspaces, but also renewing the company’s image.

现有的场地一被拆除,iarchitects则将之前的几何图形移植到一个新的柱子中,用一个更复杂的几何图形来放大空间的亮度,并通过一个新的玻璃模型为主入口提供标识。

Once the existing site has been demolished, iarchitects grafted the previous geometry into a new volume with a more complex geometry that amplifies the brightness of the spaces, and gives identity to the main entrance thanks to a new glass façade.

这栋建筑有三层,展示了一种全新的功能分布,顶层办公室的私人区域——从公共空间——展示厅、会议室、到位于一楼的礼堂;三楼为活动和展示提供了一个大平台。

The building is on three levels and presents a renewed functional distribution distinguishing the private area of the offices on the top floor- from the public spaces- showroom, meeting rooms, auditoriums located on the ground floor; the third floor houses a large terrace for events and presentations

在入口处,巨大的开放空间被一个三层高的真空区所标示,它定义了由阿特米特悬挂灯所突出的接待台,在桌子后面的墙上,公司的标志是立着的,隐藏了楼梯。

Beyond the entrance, the large open space is marked by a triple-height vacuum that defines the reception desk underlined by Artemide suspension lamps, behind the desk a wall on which the company logo stands, hides the staircase body.

空间的中心,展览空间由展示台和滑动板、会议区、会议室和礼堂可根据需要重新配置,最后面是员工提供的一个大餐厅。

From the center of the space, the exhibition spaces are organized with display tables and sliding panels, meeting areas, meeting room and auditorium reconfigurable according to needs, and finally a large dining room for employees.

将这块区域想象成了一个寒冷的地区,一个背光木质精板的安装,定义了一个舒适而非正式的角落,里面有来自Moroso的有机形式的家具。

Imagined as a chilldown area, an installation of backlit wood essence panels defines a cozy and informal corner with furnishings from the organic forms of Moroso.

在楼上,我们找到了办公室,一个会议室,里面有开会的地方,还有一个接地点。自然光线成为了设计元素,由于内部玻璃墙被放大,它使视觉开放成亮度和色度的墙壁和地板,以及装饰元素,颜色变化从白色中性色调为米黄色灰褐色,给空间产生一种视觉柔和的效果。

On the upper floor we find the offices, a meeting room for internal meetings and a touchdown area.Natural light becomes a design element, amplified thanks to the choice of internal glass walls, which allows visual opening and brightness and to the chromaticity of the walls and floors, as well as furnishing elements that change to neutral shades from white to beige to taupe , giving the space an effect of great visual softness.

带有小露台的顶层设计用来容纳各种活动和展览。

The top floor with a small terrace has been designed to accommodate events and exhibitions.

Davide Cumini,iarchitects的合作伙伴,宣称:“新总部包含一个相当有限的工作组和能够在有限的范围内工作的并根据定制设计,照顾每一个细节和客户的需要的Woodco总部精品办公室”。

Davide Cumini, partner of iarchitects, declares: “The new headquarters hosts a rather limited working group and being able to work on a limited scale has led us to conceive the new Woodco headquarters as a boutique office, according to a tailor-made design, taking care of every detail and customer’s need “.

MORE: iarchitects

zh_CN简体中文
zh_CN简体中文 en_USEnglish